Всичко за Нова Загора

Оправда ли средствата спортна зала "Младост"

2.7 млн лв на кредит бяха вложени в съоръжението

През изминалата година в града отвори врати спортна зала "Младост". Тя се помещава в сградата на бившето едноименно кино в града, строено през 50-те години на мин. век. Новото спортно съоръжение разполага с около 170 места за сядане.

Залата е отворена всеки делничен ден от 9:00 до 21:00. Събота и неделя са почивни дни.

Идеята за спортна зала в града за пръв път се спомена пред Общиснки Съвет Нова Загора през ноември 2012 година. Два месеца по-късно, по предложение на кмета на града, се обяви обществена поръчка за нов заем в размер на 4 млн лв, от които 2.7 млн лв за нова спортна зала. Европейско финансиране няма.

Идеята за спортна зала в града изглеждаше не лоша а и донякъде резонна - до сега спортните мероприятия се провеждаха из физкултурните салони в училищата, а и все пак е ЗА спорта. Киното беше преобразено в спортна зала за една година и откриването и беше гвоздеят на празника на града през миналата година

Според разчетите на общината в преустроеното кино освен спортна зала там по план трябва има и фитнес, кафене, дарц, тенис на маса както и художествена галерия на последният етаж. Няколко спортни клуба бяха преместени в сградата.

Критици изразяваха опасения, че залата не е достатъчно широка и няма да получи акредитация за спорт различен от бадминтон... и създаде се СК "Бадминтон Нова Загора"!

Дефакто преустроиството на сградата представляваше изграждане на фотуристичен 4-ти етаж с асансьор. Смяната на покривната конструкция с нищо не промени спортният салон. През 2003 г. покривът на старото кино беше основно ремонтиран с 60 000 лв.

В проведеното проучване в този уеб-сайт болшинството от хора считат, че спортна зала "Младост" не оправдава вложените в нея 2.7 млн лв (без лихвите по кредита). Участие в анкетата взеха 103-ма човека.

През месец ноември общината проведе търг за отдаване на помещения под наем в сградата, които освен, че се провали, но и някои от старите наематели отказаха да се върнат.

Художествена галерия също липсва, а и кои е чувал за художествена галерия в остъклено помещение на последният етаж!? Кафенето и него го няма, очакваме само „остъклената VIP ложа“ с изглед към спортните състезания..

ще коментирате ли?
  • ГрозьоКмета е абсолютен мошенник и вместо да служи на гражданите той им прибира парите. ИЗМЕТ МРЪСНА
    30 март 2015
  • Георги Даневкато кмета толкова милее за спорта, да каже какво се случи с футболното игрище горе на комплекса?? Поритахме там малко и настилката стана като бабуните в парка и вместо да го оправят за по лесно го направиха волейболно! Смешници! Тия 2 милиона са окрадени на 100% всичките са потънали в джоба на някои дебели чичковци
    15 януари 2015
  • anonimenне си струва залата , срамота .. гавра със спорта
    9 януари 2015
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още