Всичко за Нова Загора

Общината реши да тегли нов заем

На провелото се на 17-ти януари редовно заседание на Общински Съвет Нова Загора, бе решено по предложение на кмета на града общината ни да изтегли нов заем в размер на 4 млн лв. Парите ще бъдат използвани са реконструиране на сградата на киното в центара на града в спортна зала както и за рехабилитация на улици.

Предложението за ремонта на киното бе подхвърлено преди малко повече от месец. Толкова беше и необходимо на общинарите да решат да изтеглят нови 4 млн лв на заем. Решението идва преди да е оповестен отчета на общината за 2012 г. 

Все още стои без отговор въпроса защо общината не инвестира в проекти със съфинансиране от европейски фондове, които междудругото има спечелени не малко. 

През 2009 г. общината ни адлъжня с 6 млн лв на заем, от които до  днес са платени приблизително 3 млв лв. Използвайки се дупка в закона тогава не бе сключена нито една обществена поръчка за усвояването на средствата. 

ще коментирате ли?
 • някойзащото решението за толкова голяма общинска инвестиция се взима след обществено обсъждане а не с такова бързане и 5 снимки пуснати в нета и само тук му се слагат грозни имена като чесане на език
  7 март 2013
 • malkataami jivot i zdrave moje da imame i 6ampionski otbor,az nemoga da razbera,za6to vsqko ne6to ,koeto po4ne da se pravi 10 4oveka v grada po4vat da si 4e6at ezicite.
  28 февруари 2013
 • новозагорецТова си е пир по време на чума, догодина още ще скочи данък сгради, когато свършат общинските имоти които в момента ударно се разпродават. Супер е да имаме спортна зала. Но тя след построяването ще продължи да гълта огромни средства за подръжка. Въпросът според мен е дали искаме да плащаме високи данъци и да имаме предизборна зала или ниски данъци и община с малки задължения. Тук се решава и бърза все едно имаме отбор който от догодина играе в шампионска лига. Нека има обществено обсъждане. То е ясно че някои хора искат да стават депутати .. но ние ли трябва да им плащаме предизборната кампания ?????
  5 февруари 2013
 • Стоянабе кво се занимавате с мен? Не аз съм темата на разговор, а и хората въобще не ги интересувам. Ласкаете ме от внимание :)
  5 февруари 2013
 • humptyduНо има и разлики - например скромните, розово-червени внушения на “color4o” се оказват подменени с амбициозната посредственост и войнстваща необразованост (липса на образование) от страна на „Ивайло”.
  5 февруари 2013
 • humptyduИзчезването на “color4o” подозрително съвпадна с появата на „Ивайло”. Имената се различават, но степента на интелигентност и липсата на висше образование у двамата са еднакви.
  5 февруари 2013
 • Ванко 1Сайта живее само преди избори.Ползва се от комунягите.Иначе бог да го прости.
  25 януари 2013
 • странниктози саит е на доизживяване
  25 януари 2013
 • dumptyПрав си на 100%. Тъп умора няма, само се поти. Колкото е по-тъп, толкова по-малко може да осъзнае колко е тъп. Той не разбира от аргументи - все едно спориш с радио. Този сайт вече може да се счита за унищожен от шизофренно амбициозната му посредственост.
  23 януари 2013
 • странникС такъв тъп анализатор като Ивайло не искам и да споделям вече. Този сайт има един администратор и един анализатор,който пълни форумите с тъпите си разсъждения.
  20 януари 2013
 • покажи още
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още