Данък сгради с 40% нагоре

На провелото се на 27-ми номеври т.г. заседание на Общински Съвет Нова Загора, беше решено, по предложение на кмета на града, данък сгради за жилищни и нежилищни имоти да се вдигне от 1 на 2 промила. Повишението се налага поради прекатегоризацията на общината, която вече е втора категория вместо както до сега - първа. По тази причина данъчните оценки на имотите в общината се занижават, а двойното увеличение не прави данъка двойно по-голям а "само" с 40%.  

Поради същата причина събираемоста на такса смет ще бъде с около 300 000 лв по-малко и от общината съобщават, че се правят разчети тези средства да бъдат събрани под друга форма, а не чрез вдигането на промилите и на такса смет. Припомняме Ви, че в началото на годината такса смет за юридически лица скочи двойно до 7.5 промила. В момента бизнеса в града плаща най-скъпата такса смет в България.

Според запознати, прекатегоризацията вероятно ще укаже негативен ефект и върху държавната субсидия към общината.

В духът на повишаващите се данъци и намаляващи приходи, на 30-ти ноември се състоя обществено обсъждане за поемането на нов общински дълг от 4 млн лв.  Там финансовото състояние на общината бе представено като "възможно да поеме този дълг", а г-н Грозев забравяйки за лихвите разясни, че хубавите неща могат да се случат и без заем, но след 3 години когато приходите които се събират сега ще бъдат обезценени. 

ще коментирате ли?
 • ХайгъроваСрам и позор е да се препитаваш,лижейки задници и обричайки града и народа си на геноцид.Срам и позор е да мълчиш и да ръкопляскаш на откровени мутри,които никой не ще да познава отвъд Калотина!Те и вас ще стъпчат,независимо от усърдието ви .Срам и позор е в 21 век да се пънеш да внушиш на хората,че си велик,след като си жалък!Но-затова съдбата на българите е такава!Защото СТЕ мнозинство.Тия,дето лижете и тия,дето мълчите. Няма да питам защо пишете в този сайт-защото другия никой не го чете. Повече няма да отговарям.Унизително е да спориш с идиоти.Синът ми е свестен човек,затова не ви трие глупостите.Вие сами се излагате,като пишете тук и като се обаждате в някои телевизии.
  18 декември 2012
 • До ХайгъроваСрам и позор за една жена достигнала толкова низко. Не се учудвам защо е така и синът, явно лоша семейна черта.ПОЗОР!!!
  17 декември 2012
 • на Стоян майка муГледай си твоите деца и не мисли за моите.Нямам никакво намерение да се срамувам от сина си.Като не ти харесва сайта на Стоян-не го чети!
  17 декември 2012
 • новозагоркаОтвратителен сайт, да не казвам по лошото направо порнографски.То какъвто е администратора ,такива и посетителите и драскачите.Жалък си Хайгъров ,ЖАЛЪК.Срам за майкати и баща ти.
  16 декември 2012
 • Николай ГрозевНе е трудно да се сетиш-мен ме бива в други работи,четенето и писането не са ми силните страни.Ех,утре,като взема един тлъст рушвет от тия 4 милиона,дето вие,тъпанари,ще изплащате!Как хубаво ще си живея като депутатин, а вие плащайте,нещастници!
  10 декември 2012
 • ФръцлаТРА ЛА ЛА.
  9 декември 2012
 • ЦЦЦМного сте жалки от този сайт. Познавам Грозев добре и зная ,че нито чете нито пише в сайта ви.
  9 декември 2012
 • Николай Грозевмалко ви е,глупаци!Аз ще си живея с вашите пари,а пък вие даже ще ми ръкопляскате!
  8 декември 2012