Съботният пазар отива в историята

Община Нова Загора е напът да ликвидира големият съботен пазар, които в момента се провежда на специално изградена за целта площадка намираща се на ул. "Петко Енев" в близост до гробищата. 

На 21 ноември ще се проведе търг за продажба на 14 имота на територията на община Нова Загора. Пет от обособените "атрактивни" имоти са част от терена на които в момента се провежда големият пазар на града. Общата площ на петте парцела е близо 2000 кв.м. 

Съботното тържище се провежда на това място от 2009 г. след като беше преместено от кооперативният пазар, които е близо до центъра на града. Още с откриването на новата площадка редица търговци отказаха да разпъват сергиите си там поради липса на елементарни условия като вода и тоалетни. 

От общината не са посочили резервно място за провеждане на съботното тържище.

Други атрактивни имоти които общината продава са ресторант "Жребчето" на главен път Русе - Свиленград както и бившият младежки учебен център (МУЦ) в центъра. 

"Въпреки доброто си финансово състояние Общинското ръководство и Общински съвет взеха решение за търг и продажба на тези заинтригуващи имоти" посочват още от общината.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари