Всичко за Нова Загора

Община Нова Загора ще тегли нов 10 милионен заем

това ще е петият кредит изтеглен от Николай Грозев като кмет на общината

По предложение на кмета на града - Николай Грозев, Община Нова Загора е на път да изтегли нов 10 милионен банков кредит. 

Това е петият заем който Николай Грозев тегли като кмет на общината. До сега общо 22 млн лв са изтеглени и усвоени от Община Нова Загора за период от 11 години. Няма официална информация колко са задълженията на общината към този момент.

Предвижда се 4 млн лв от новият заем да бъдат използвани за погасяване на стари задължения на общината. Останалите 6 млн лв ще бъдат изразходвани за ремонт на улици и тротоари. По предложение се лихвеният процент трябва да е 2% + тримесечният индекс СОФИБОР. Срокът за усвояване на средствата ще е 2 години, а за погасяване - 10 години.

Последният заем на общината беше изтеглен през 2017 г. на стойност 8 млн лв и се използва за същите цели като този - 4 млн лв за погасяване на стари задължения и 4 млн за ремонт на улици. Този кредит беше получен при лихва от 1,18% + СОФИБОР.

През 2015 г. общината ни изтегли 4,2 млн лв от фонд "Флаг" ЕАД за осигуряване на финансов ресурс за изграждане на регионално депо за отпадъци и за закриване и рекултивация на старото общинско сметище.

През 2013 г. пък бяха изтеглени 4 млн лв, които в по-голямата си част бяха изразходвани за преустроиството на старото кино "Младост" в на Спортна зала "Младост".

Първият си банков кредит като кмет на Община Нова Загора Николай Грозев изтегли през 2009 г, и беше на стойност 6 млн лв.

Публичното обсъждане за новият 10 милионен заем ще се проведе на 17-ти септември в заседателната зала в сградата на Община Нова Загора от 14:30 часа.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още