Всичко за Нова Загора

Бюджет 2019 на Община Нова Загора

държавата отпуска допълнителни 2.2 млн лв на общината

На 14-ти януари се проведе публично обсъждане на Бюджет 2019 за Община Нова Загора. Разходната част на тазгодишният бюджет е в размер на 33.6 млн лв, което е с 2.8 млн лв над миналогодишният. 

Собствените приходи които очаква общината ни през тази година възлизат на 7.54 млн лв, а държавната субсидия възлиза на 20.6 млн лв, което е с 2.2 млн лв над миналогодишната. Дефицита е 13.7% или 4.6 млн лв. И през тази година общината ще продължи с усвояването на кредитът в размер на 8 млн лв изтеглен през 2017 година.

Най-много средства са заделени за образование - 15 млн лв; комунални услуги 7.44 млн лв; изкуство и култура - 3 млн лв; социално подпомагане - 2.35 млн лв;  здравеопазване - 1.02 млн лв, което е +30% в сравнение с миналогодишният бюджет. За отбрана и сигурност са заделени 343 хил лв .

През 2019 година Община Нова Загора е планувала капиталови разходи в размер на 6 млн лв, от които 1.6 млн лв са за обекти от предходната година

Тази година ще се ремонтират улиците: "Георги Бенковски" (1 млн лв), "Петър Бакалов" (400 хил. лв.), "Кирил и Методий" (350 хил. лв), "Димитър Благоев" (300 хил. лв). Ремонтни дейности ще има и по улици в ж.к. "Загоре" (100 хил. лв), в кв. "Слънчев Бряг" (400 хил. лв) и в кв. "VI-ти" (100 хил. лв).  Ще се ремонтира и ул. "Петко Енев" в участъка от пощата до старият съд на стойност 250 хил лв.

Предстои и изграждане на светофарна уредба на кръстовището на ул. "Петко Енев" и ул. "Минко Балкански". За сега изглежда, че общината се е отказала от въвеждането на синя зона в града. 

Предстои и благоустрояване в селата Любенова Махала, Пет Могили и Прохорово. За Дядо Влайчо и ново-строящият се в негова чест "Дом на доброто" в с. Коньово ще бъдат дадени допълнителни 56 хил. лв с което общата стойност на обекта достига близо половин милион лева.  Отделно от това ще се дадат и 40 хил. лв за благоустрояване на селото. 

След като представи Бюджет 2019 директорът на Дирекция "Финансова и административна дейност" - Иванка Михова заяви, че "той е изработен със съдействието на кметовете на населени места, ръководителите на второстепенни разпоредители и бюджетни звена към Общинска администрация. Съобразен с фискалните правила и ограничения, определени със Закона за публичните финанси".

ще коментирате ли?
  • Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още