Всичко за Нова Загора

Започна ремонта на 9 улици в града

Започна цялостна реконструкция на 9 улици в Нова Загора които ще бъдат финансирани по проект "Обновена и модернизирана градска среда в гр. Нова Загора" по програма "Регионално развитие" на ЕС. Проектът включва ремонтът на улиците "Поборническа",  "Хан Крум",  "Ангел Кънчев",  "Димитър Благоев",  "Родопи",  "Петко Енев",  "Димчо Дебелянов",  "Училищна" и "Черно море".

 

Фирмата изпълнител на проекта е "Биндер", която спечели търга с амбициозната задача да завърши ремонта на всичките 9 улици в срок от 18 работни дни. Припомняме Ви, че на първа инстанция Комисията за Защита на Конкуренцията (КЗК) реши, че срокът за изпълнението на поръчката е нереален и върна проекта за преразглеждане на офертите. Разпореждане по случая липсва.

 

Докато трае ремонта на улиците, в (някои части на) града през работните часове на деня (09-17 ч), вода няма да има, или поне докато не бъде изградена ВиК мрежата на съответните улици. Официално съобщение за режим на водата няма. 

 

ще коментирате ли?
  • dumpty111Ако гледаш ТВ Яница, щеше да си чул официалната обява, че до 10-ти май ще има смущения във водоснабдяването. Това се каза за ул. "Поборническа". Сигурно ще се каже и за другите улици, но не преди да е започнал ремонтът им. Иначе как искаш да имаш нови водопроводни тръби с живот над 25 години, ако не си готов да изтърпиш без вода 25 дни?! Или: "Потрай моме за хубост малко, за да има хубост дълго. Апропо - хората от ул. "Поборническа" са доволни, че им сменят водопровода и че ще им направят улицата перфектна - защото от много време това е най-лошата улица в НЗ. Хората не са искали някой да им съчувства, че ще изпитват липса на вода, така както и те няма после да съчувстват на другите, че им са стари водопроводите и че им са лоши улиците. Тъй че не се кахъри за тези хора, защото те кахъри в това отношение нямат.
    7 май 2011
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още