Всичко за Нова Загора

Задържани наркоразпространители

В сезона на беритбата от реколта марихуана униформените от РПУ - Нова Загора съвместно със служители от ТЗБОП - Сливен  проведоха поредната акция за неутрализиране на група занимаваща се с отглеждане и разпространение на марихуана в града.


На 02.09.2011 г. служителите на реда проведоха специализирана полицейска операция, при която задържаха в домовете им, трима младежи на възраст от 18 до 25 години, в чиито жилища в Нова Загора са били намерени 30 растения марихуана в напреднал стадий на развитие с общо тегло над 15 кг и 2 кг суха листна маса от същият наркотик. Иззети са също 2 броя газови пистолети, електронна везна и пари в брой.

През последните години отглеждането на канабис се превръща във все по-доходен бизнес. Ироничното е, че твърдите (синтетични) наркотици, които са голямото зло, започват да стават все по-достъпни от леките наркотици. Борбата със синтетичната дрога изостава в сравнение тоновете иззет канабис, предимно от подрастващи.

ще коментирате ли?
  • axel_nz
    "..и 2 кг суха листна маса от същият наркотик..."; Листната маса от растението сама по себе си не е наркотик. Не пишете глупости преди да знаете истината. В нея се съдържа наркотично вещество, което се нарича "Tetrahydrocannabinol". Поинтересувайте се малко, преди да се изказвате неподготвени.
    25 октомври 2011
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още