V-ти турнир по борба в памет на Драгия Колев

Над 90 състезатели от 5 клуба взеха участие в проведения в Нова Загора V-ти традиционен турнир по свободна борба, организиран в памет на новозагорската легенда в борбата, майстора на спорта Драгия Колев.


В съботния преди обед пред съдийската маса на главния съдия на турнира Кирил Димитров от Сливен, съдия международна категория и Иван Кондев и Диан Димчев - съдии републиканска категория се подредиха отбори от Нова Загора, Сливен, Стара Загора, Раднево и Димитровград. Последваха двубоите за участие във финалите и борбата за призовите места. В залата на Професионалната гимназия по техника и технологии имаше оспорвани схватки, изпълнение на виртуозни борчески техники, плач от победени и радост придружена с акробатични задни и предни салта от победители. Турнирът бе изгледан от дъщерите на известния борец Кина и Николина Драгиеви.

Осем от новозагорските състезателите на клуб по борба „Загорец" извоюваха отличия от турнира и за пореден път доказаха, че са достойни наследници на Драгия Колев. Най-много финалисти излъчи клубът по борба от Димитровград, пет от които се окичиха със златото на турнира.

 

По традиция всяка година семейството на Драгия Колев отличава състезатели най-добре изпълнили „Драгиевата хватка". Специална награда от дъщерите на Драгия Колев - Кина и Николина Драгиеви тази година получи Мартин Гиров от Сливен, който пръв по време на турнира приложи хватката наречена на името на техния баща. Наградите за най-технични състезатели на турнира - купа в памет на Драгия Колев получиха победителят в категория +73кг. при децата Радомир Атанасов от Нова Загора и победителят в категория до 59 кг. при момчетата Галин Георгиев от Сливен.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари