Всичко за Нова Загора

Цената на водата се покачва с над 40%

3,90 вместо досегашните 2,77 лв за един куб.м. ще плащаме в област Сливен

Цената на която "ВиК Сливен" ООД ще доставя и обслужва питейна вода до потребителите в областта се покачва с над 40%. Считано от 01 януари 2024 г. цената за един кубически метър вода е 3,90 лв с ДДС. В цената е включено доставяне до водомер, отвеждане и пречистване.

През изминалата година същата вода я получавахме на 2,77 лв/куб.м. Тогава цената беше отвоювана да се запази на предходно ниво след публично недоволство и подписка "против" в град Сливен. В момента там тече подобна инициатива - подписка която към днешна дата е събрала около 2 хил. подписа.

Междувременно на 19 декември м.г. "ВиК - Сливен" ООД завърши проект №BG16M1OP002-1.016-0008 за доизграждане и рeхабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в град Нова Загора. Проект за близо 60 млн лв, започнат през 2019 г. и по който половината град беше разкопан. Символично лентата преряза областният управител Маринчо Христов който заяви: "ще се намалят значително загубите на вода, второ ще се стабилизира финансовото състояние на ВИК Нова Загора и респективно няма да дава такова отражение при последващи ремонти, които съответно да водят до повишение на цена на водата".

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още