Стани нине, господине..

Пиша тази статия за 2ра поредна година и наистина се надявам догодина да видя коледари и в Нова Загора...

 

Стани нине господине, че ти идем добри гости, добри гости коледари. Коледарстването е български обичай в които младите момци излизат по улиците пеят коледни песни, веселят се, пият вино (най-вече). Защо по коледа няма коледари в Нова Загора? Нима нещо Ви е срам младите да излезете и да пеете по улиците? Или може би не е модерно да си коледар? А модерно ли е да празнувате "хелуин" облечени като идиоти, чествайки... нещо!?!?!?  Кога ще видим пияни и пеещи коледари?

ще коментирате ли?
  • Dumpty111Вече имаме коледари в Нова Загора. Декември 2009 видяхме 2-3 групи мургави коледари-гастрольори от Ямболско, накичени и пеещи съвсем по български, да досаждат на магазинерите в магазините за някой и друг лев.
    8 април 2010
  • DumptyМладите момци по време на преход са с увиснали гребени и не им е до българска веселба, защото добре знаят, че българи са ги окрали. И тези българи дебелооко ги гледат от джиповете си по улиците, по които трябва да се пеят веселите коледарски песни. Обръщането към "Хелуин" е опит за забравяне на този болезнен спомен. Младите добре съзнават, че коледарството е част от българския манталитет, който ни донесе такъв преход (ограбване) и такива политици (грабители). Как да не искаш да го забравиш!?
    19 януари 2009