Всичко за Нова Загора

Справедлив процес за Цветомир Христов

За 30 годишният новозагорски художник и музикант Цветомир Христов 27 август 2011 г. е празничен ден – заедно с приятелката си отиват на Камен Бряг за да отбележат нейният 18-ти рожден ден. Два дни по-късно обаче се случва неочакваното – младежът е пребит до смърт от трима души – Ивайло от Перник, Христо от Варна и Васил от София. Цветомир е ритан в главата и гърдите в следствие на което е приет във варненската реанимация. Лекарите му дават 1% шанс за живот. След 10 дни в кома, на 8-ми септември новозагорецът умира.

Причината за свадата е неизяснена. Знае се само че в денят на убийството около 15:00 е била повикана полиция, която е видяла Цветомир окървавен и бит, но адекватен и жив. Направен е протокол. Какво се е случило в следващите часове можем само да гадаем.

Днес, 3 месеца след смъртта на Цветомир, убийците му се разхождат на свобода с мярка подписка. Тепърва предстои прокуратурата да изготви обвинителен акт.

Братът-близнак на Цветомир -  Звездомир е основал група във фейсбук – “Справедлив процес за Цветомир Христов” чиито участници (над 2200 за сега) настояват процесът срещу тримата, които са ритали Цецо до смърт, да бъде обективен и справедлив с оглед на младият талант които бе погубен по този нелеп начин.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още