Режат дърветата по цялата ул. Минко Балкански

Дърветата от двете страни на ул. проф. Минко Балкански /бивша Преславска/ ще бъдат отрязани. 

Рязането започна преди няколко дни от района около СОУ "Христо Ботев" и продължава. Запознати коментираха, че всичките дървета по протежението на улицата ще бъдат премахнати. Дърветата са на около 50 години. 

Вероятно това е началото на ремонта за 1.4 млн лв на ул. Минко Балкански, която в момента е в окаяно състояние, след миналогодишното прекарване на ВиК. Обявление на обществена поръчка за ремонта на улицата липсва.

В последните години всеки ремонт на улица в града започва с рязане на дървета по протежението и, а през миналата година вековни борове в градската градина бяха отрязани за да се направи "кълбото шадраван" на тяхно място.

И като си спомним, какъв скандал беше през 2006 г. когато короните на дърветата от ул. Петко Енев бяха окастрени.. Тогава на извънредно заседание Общински Съвет Нова Загора спря процедурата.

За сега печеливши са братята роми, които с каруци чакат падането на поредното дърво.

ще коментирате ли?
  • NzСтояне,ти си черноглед и търсиш само лошото в хубавите неща, които се правят за нашия град през последните 2 мандата. Манипулираш хората с някаква долна цел,но те имат очи. Не пиши глупости.
    8 март 2014
  • Кольо ФичкатаПоне полицията си върши работата. Малко след като почнаха да махат дърветата каруците бяха изгонени от там. Да се надявам са отнесли и по една глоба.
    8 март 2014
  • АнонименА кой да е печеливш? Хората, които остават без работа, защото фирмите една след друга напускат града, заради кметските шмекерии и "усвоявания на едни пари тука" или тия, които си го избраха - "ромите"
    7 март 2014