Всичко за Нова Загора

Протестът в Нова Загора

Близо 300 души излязоха днес на протест срещу монополите в града. Митинга беше организиран в социалните мрежи и събра хора обединени около идеята, че доходите не съответстват на сметките ни, за повишаване на стандарта на живот, срещу неравнопоставенството пред закона и управленската класа в България. Включиха се и роми от кв. 6-ти които протестираха и срещу мизерните условия на живот в квартала.

Шествието тръгна от 11:00 от кръговото и стигна до сградата на EVN в центъра на града.  Органите на реда бяха мобилизирани в пълен състав което впоследствие се оказа напълно излишно. Протестът протече мирно, без сблъсъци. Провокатори нямаше, но се наблюдаваха такива които скандират срещу конкретни партии и имена от политиката. 

Протестът протече около час и половина-два по улиците на града и още толкова в разгорещени дискусии по кафенетата. Градът ни показа, че е буден! 

ще коментирате ли?
  • СребринаРадвам се, че в града ни протестът е минал спокойно и мирно!Дано всички са разумни!Няма никаква полза от размирици!Да не се подаваме на провокации!
    27 февруари 2013
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още