Осъдиха на смърт двама новозагорци в Малайзия

Обвинените в Малайзия за нарко трафик новозагорци Георги Бакалов и Иван Костов бяха осъдени на смърт от съд в азиатската страна. Те бяха задържани, заедно с Георги Георгиев от Стара Загора, на 18-ти май 2011 г. на международното летище "Султан Исмайл" (JHB) с 5.6 кг амфетамини.


Летищните власти се усъмнили от маршрута по които лицата са пристигнали в страната, а също и, че това е било поредното посещение на старозагореца в Малайзия за сравнително кратък период от време. След проверката се оказало, че в куфарите на двамата новозагорци има амфетамини за над $ 500 000. Месец след задържането Г. Георгиев бил пуснат поради липса на доказателства. Дрога в него не е била намерена. 

 

Защитата пледираше, че извършителните са мислили, че пренасят анаболи и виагра.

 

Законодателството в Малайзия третира като нарко трафикант всеки които притежава над 15 грама твърди наркотици или над 200 грама марихуана. Наказанието за провинилите се е смърт чрез обесване. 

ще коментирате ли?
  • странниклипсата на работа, мизерията и отчаянието, доведоха до там младите хора, ако не напуснат страната, да се хвърлят в опасни начинания и то за чобни пари - да пренасят дрога като тези наши съграждани, да обират банки, да садят канабис, да обменят фалшиви пари и тн. Нека се помолим за тези две момчета - всичко да мине благополучно
    1 ноември 2012