Общината насурвака фирмите с двойна такса смет

На последното си заседание за 2011 г. Общински Съвет Нова Загора реши такса смет за юридически лица да скочи двойно. Считано от 1-ви януари т.г. таксата за събиране и извозване на битови отпадъци за юридически лица е 7.5 промила вместо досегашните 4 промила. Увеличава се също и данъка върху не жилищните имоти от 1 на 2 промила. Успоредно с това общинарите ни излязоха със съобщение че Община Нова Загора приключва успешно бюджетната 2011 година. Събираемоста на данъци и такси е била над 100%, а специално събираемоста от такса смет е била над 108%.
 
Какво налага това драстично увеличение на такса която е била преизпълнена за изминалата "успешна бюджетна 2011 г." не знаем. Не е ясно и дали качеството на услугата ще се повиши по някакъв начин, нито дали общината смята да инвестира в изграждането на депа за рециклиране например. За момента такива планове не са оповестени.

ще коментирате ли?
  • dumpty111Дали наистина има евро-пари, които не са преведени на общината е важен въпрос. Сега на 27-ми в петък възниква възможност това да се провери на публичното обсъждане на Отчета за изпълнение на бюджета на общината за 2011 г., обявено на сайта на общината. Сигурно ще се дадат и писмени разчети под формата на таблици на всички общински съветници, а опозиционни от тях са поне 8 души. Ако има платени и неполучени пари, те със сигурност ще го кажат на глас. Тъй че сме много близо до изясняването на това има ли или няма неполучени евро-пари.
    23 януари 2012
  • NON STOPДа сурвакам на Хайгърката рошавата хурка дано.
    7 януари 2012
  • странникИнтересно как управлението на ГЕРБ в Стара Загора намали такса смет за бизнеса от 5 на 3 промила, а общините където гласуваха увеличение, то не е повече от 20%. При нашите 100% всеки може да си направи извода, че това не е такса а данък които трябва да пооправи пробитите финанси на общината, следствие непреведените европейски средства и необслужваният заем!
    4 януари 2012