Неочаквано уволнение

Дългогодишната говорителка и редактор на в Яница TV, журналистката Гергана Караилиева, бе отстранена най-ненадейно от работа. Причината според злите езици е, че Караилиева често кани за събеседници неподходящи хора, които говорят неправилни неща. Ще коментирате ли?

ще коментирате ли?
  • Жоро ПаветоВсъщност, това уволнение може да е неочаквано, но доста логично. Става дума, както отбеляза dumpty111, че тука има сблъсък на виждания за това що е журналистика. Макар и не чак толкова смела, Караилиева се стремеше да се върши работата професионално. Това е: когато има конфликт да дава думата на всички спорещи страни. Тя преживя едно голямо професионално и човешко унижение. Всъщност, преживяхме го всички ние: през месец ноември беше проведена "открита линия" за разговор с кмета Грозев. Темата: как тъи тия тъпи новозагорци не разбират, че площадът им е крайно нефункционален и трябва спешно да бъде озеленен. Сто и кусур години никои не се е сетил и сал тои, садиевски Николайчо първи му е дошло на ума, че с фонтани и плачущи върби ще ни светне на душата. А за цената на паветата, както и за туи, че дал пари на фирма за проектиране на въпросното озеленяване, ни дума. Тази фирма сега му се отблагодари и го награди, че се грижел за това градът да е зелен. Ама ние не сме толкова зелени и сами се сетихме за тази подробност. Тази "дискусия", от месец ноември, би изчервила всеки нормален журналист. Линията беше "отворена" само за негови съпартиици и слагачи. Караилиева сигорно още потръпва в ужас, като се сети за този професионален кошмар. Демокрация ли? От хора с болшевишко мислене и поведение ли я чакаме!? /впрочем, не мислите ли, че демокрацията трябва да я правим, не да я чакаме?/ Иначе същите тези хора щяха да се сетят, че човек, особенно бил тои кмет, го преценяват не по думите, а по делата. Неговите добре се знаят и никоя телевизия и никои вестник немогат да ги прикрият.
    5 май 2009
  • dumpty111Уволнението не е толкова неочаквано - по-скоро е много логично, защото има драстично разминаване между нея и собственика на "Яница-Канал" по няколко основополагащи критерия: 1)интелектуален багаж 2)естетически виждания 3)гражданско чувство 4) разбиране за почтеност в бизнес-делата. При такива обстоятелства собственикът изпитва естествена неприязън и ако към нея се добави и допълнителното въздействие на някой негов бизнес-партньор, уволнението е неминуемо. Разбира се в този случай има още доста допълнителни причини: 1) Караилиева може и сама да е пожелала да напусне - поради износената техника и защото й е омръзнало да обслужва до безкрайност управленчески капризи 2) Защото може да си е намерила по-добра работа 3) Защото собственикът е изменил на своите десни политически пристрастия и е кривнал леко наляво - към Ковачки. Така или иначе това беше една противоестествена служебна връзка, която достигна (не случайно преди изборите) до своя логичен завършек.
    22 април 2009