Най-добро вино от реколта 2009 г.

Бялото вино на Любен Кайраков от село Кортен бе обявено за „Най-добро вино от реколта 2009", на традиционния конкурс „Най-добро домашно вино", посветен на Деня на лозаря - 14 февруари, организиран от Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора и Ротари клуб - Нова Загора. Любен Кайраков е победител и в категориите „Бели вина" и „Червени вина".

В категория „Розе" победител тази година е Павел Вълев от с. Кортен. В надпреварата се състезаваха общо 28 вина - 8 бели, 13 червени и 7 розе. Повече от час продължи дегустацията, на петчленното жури с председател инженер - технологът Илко Драгиев, извършена по всички правила. Пробите бяха оценени по цвят, бистрота, аромат и вкус, като всеки от критериите носи различна оценка, за да се достигне до крайния сбор.

На благотворителната вечер „Виното - мост между сърцата", която ще се проведе на 12-ти февруари ще бъдат събрани средства за децата от ПГСС в неравностойно положение, а победителите от конкурса ще получат своите награди. По традиция и тази година, по повод празника, зрелостниците от специалност „Лозаровинарство" ще зарежат лозята на професионалната гимназия и ще положат своята Дионисиева клетва.
ще коментирате ли?
  • kokoneg
    Има ли конфликт на интереси между членове от журито и печеливши?
    10 февруари 2010