Музейни работници на бунт

Цяла седмица вече продължава гражданското неподчинение на музейните работници в Нова Загора.Те не приемат категорично връщането на стария директор Иван Желев, възстановен с определение на Върховния касационен съд.


В битността си на директор в продължение на 19 години Желев е нанесъл големи щети на музея. Поради проявени от него немърливост и безстопанственост са унищожени стотици ценни музейни предмети с висока историческа и художествена стойност.

Служителите в музея твърдо застават зад новия директор ...

ще коментирате ли?
 • Кольо
  :woohoo: Една мъдра поговорка;Не е виновен тоя който е езял зелника,А тоз който му го е дал!Това че Ванката завърши вечерна гимназия, веше ясно на какво нивото е. Но дядо Хайгър имаше връски. и още една;Които вуйчо владика има рор става.
  10 януари 2010
 • dumpty111В нашия случай за да имаме правилно отношение, трябва да се изясни дали връщането от съда на бившия директор ще поощри или ще блокира такива крадливи постъпки.
  21 март 2009
 • dumpty111Всякакви прояви на музейни работници или техни нови или стари директори трябва да се разглеждат в контекста на това дали изрядна или неизрядно се архивират съответните находки и експонати. Чрез неархивиране на скъпи неща, например на римски или други монети на стойност от по няколко десетки и повече хиляди лева, се създава възможност за колективно или индивидуално крадене, чрез продажби по иманярските мрежи. В нашия случай за да имаме правилно отношение, трябва да се изясни дали връщането от съда на бившия директор ще поощри или ще блокира такива крадливи постъпки.
  21 март 2009