Моряк от Нова Загора е единственият БГ фен на Олимпиядата

29-годишният Пламен Митев от Нова Загора, моряк по професия, е единственият български запалянко, който пристигна преди ден в Сочи, за да гледа състезания от зимните игри. До този момент наши сънародници извън олимпийската ни делегация не се срещаха. Пламен тръгнал с влак, минал през Киев, дори отишъл на окървавения Евромайдан, после стигнал до олимпийската столица.

„Не съм запален фен на спорта, но много ми се гледаше хокей - разказва Пламен. - Когато преди година бях в САЩ по работа, не можах да посетя мач от НХЛ. Като разбрах, че близо до нас ще има зимна олимпиадата, и реших, че това е моят шанс.” Той ще гледа женските шейни, хокей жени Германия – Швеция и Русия - Словакия при мъжете. За тези състезания са билетите му. Купил ги още през лятото, но с помощ от други страни, защото България не била в групата държави, които могат да вземат билети направо през официалната страница на игрите. Освен това се кани да посети стартовете по биатлон.

Пресметнал е, че целият масраф ще му струва към 2000 лв., и е готов да ги хвърли с удоволствие. Хотелът му е извън града, но това не го плаши. Признава, че обича приключенията, не е женен, от службата не са му правили проблеми. Идеалният олимпийски фен. За съжаление единствен от страната ни.

ще коментирате ли?
  • Kolev
    Защо си на мнение че някой се интересува от Пламен !!!
    7 април 2014
  • sdf
    19 февруари 2014