Майката на един ремонт

Ето, и ние сме сред щастливците, решиха да ремонтират и нашата улица. Нищо, че е краят на януари, те сега работят с модерни настилки, а пък и откакто Емо Чолаков напусна прогнозата за времето, не е валял нито дъжд, нито сняг.


Ден първи
Пристигна тежка техника: голям багер, малък багер, самосвал, малък камион, голям камион и десетина работници. Започнаха да звънят по вратите на къщите и апартаментите от нашата кооперация, защото никой не беше разбрал за ремонта и доста автомобили бяха паркирани точно, където щеше да се извършва ремонта. До около 4 часа следобед, трима от съседите успяха да преместят колите си, след като преди това работниците преместиха големия и малкия багер и самосвала, защото пречеха на маневрите.


Ден втори
Все още не можем да открием собственика на малката червена кола, спряна на паркинга пред кооперацията. Всъщност, малката червена кола въобще не пречи на работниците, но предписанията трябва да се спазват и всички МПС-та да се премахнат от района. Оказа се, че малката червена кола принадлежи на човек, който въобще не живее на нашата улица, което от своя страна, предизвика възмущението, както на работниците (изразено в послания към роднините от женски пол на собственика на малката червена кола), така и на загрижените пенсионерки, живущи на улицата, които се задоволиха само с обсъждане на житейския път и неволи на собственика на малката червена кола, като накрая добавиха и по някоя клетва – за всеки случай.


Ден трети
Започнаха изкопните работи. В 10 часа и 30 минути големият багер спука централния водопровод на улицата. Загрижените пенсионерки отправиха послания към майките на работниците. В 15.30 пристигна авариен екип на водоснабдяване. Те от своя страна също докараха малък багер и камион, както и помпа за отводняване на дълбокия вече 3 метра изкоп. Като се замисля, защо ни е паркинг пред кооперацията – басейн за лятото е в пъти по-добро решение. В 16.30 работното време на аварийния екип приключи.


Ден четвърти
След доста послания от страна на аварийния екип към майките на работниците, майката на багера и на самия водопровод аварията беше отстранена. Започнаха да засипват изкопа на импровизирания басейн с малкия багер, който загребваше пръст и чакъл. Дупката беше почти пълна, когато се чу странно свистене, операторът на малкия багер отправи послание към вселената, след това извика нещо на останалите. Те се раздвижиха, започна активна комуникация по мобилните телефони. След по-малко от 20 минути пристигна авариен екип на газоснабдяване. Предвидливо загасих фаса, който пушех на терасата и се изтеглих в далечния край на апартамента – за всеки случай. Дали аварийният екип на газоснабдяване е отправил послания към майките на аварийния екип на водоснабдяване, оставям да прецените на Вас.


Ден пети
Операторът на големия багер запали машината и започна да разбива стария асфалт. Телефонът му звънна, той излезе от багера, без да го гаси, и се отдалечи за да говори. Върна се след около два часа. Багерът беше угаснал 10 минути преди това, предполагам поради липса на гориво.


Ден шести
Големият багер започна да товари разбития асфалт в самосвала и закачи с кофата си разпределителното табло на електрическия стълб. Сега три аварийни екипа – на кабелната телевизия, на интернет доставчика и на един от мобилните оператори си разпределят кабели и жички. Всички жители на кооперацията отправят послания към майката на големия багер.

Всяка прилика с действителни лица и събития въобще не е случайна.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари