Ливърпул прави школа в Нова Загора

Ливърпул ще изгради своя футболна школа в Нова Загора, в която ще тренират български таланти. Договорът за сътрудничество с английския гранд се очаква да бъде подписан между 2 и 9 март.

Тогава делегация от Нова Загора ще е на посещение в Ливърпул за уточняване на последните подробности.

 

"На място ще се уточняват детайлите за организирането на футболната академия и се надявам при следващата ни среща вече да се действа по конкретни задачи", заяви пред "Нощен труд" омбудсманът на Нова Загора Мишо Бахов.

Идеята тръгна през октомври миналата година. Тогава представители на петкратния европейски клубен шампион по футбол пристигнаха за първи път у нас по покана на Бахов. Той е близък с бащата на Джейми Карагър. Фил Карагър е голям фен на България и всяко лято идва на почивка на нашето Черноморие.

Карагър-старши също е член на борда на директорите на академията за футболни таланти на Ливърпул. Заедно с него в Нова Загора бяха Анди Уиндзър, Майкъл Йейтс и Йън Даус, отговорници за деца от школите в Ливърпул.

Англичаните изнесоха обучителни семинари за треньори и направиха демонстративни тренировки с млади футболни таланти от Нова Загора и Югоизточна България.

Делегацията от Нова Загора ще се срещне и с отбора на Ливърпул, а също ще гледа двубоя им със Съндърланд на 4 март. Източник днес.бг

ще коментирате ли?
  • Darina
    Радвам се че все още има хора, които да мислят и ПРАВЯТ полезни неща за децата на града ни. За мен е Чест, че съм от този град.И където и да съм, където и да бъда Винаги ще се гордея с Нова Загора и ще правя всичко по силите си да съм полезна. С поздрави от Пловдив: Дарина Г.Желева
    25 февруари 2009