Изпратихме двама души в Брюксел.

Новозагорците Румяна Желева и Евгени Кирилов са избрани за евродепутати.

Независимо от това за кого сте дали гласа си на наскоро проведените избори за европейски депутати, най-хубавата новина за новозагорци е, че в Европейският парламент имаме наше новозагорско лоби. В "дясно" ще седне съгражданката ни Румяна Желева от ГЕРБ, а в "ляво" своето мястото ще заеме представителя на ПЕС БСП и ДСХ Евгени Кирилов. Едва ли има град в България, с по-силни позиции в Европарламента от Нова Загора. При срещите си с избирателите Желева заяви, че ще съдейства за реализация на младите хора, за инфраструктурните проекти, за това парите от Европа да достигнат до тези, които имат нужда от тях. Евгени Кирилов като заместник председател на Комисията по регионално развитие и благоустройство е с вече създадените си контакти в Брюксел и ще бъде в изключителна полза за привличането на средства от европейските фондове - пари, които ще се получават от спечелените проекти директно в общините.
ще коментирате ли?
  • DumptyКакви фондове, какви 5 лева!? Нали тези, които готвят проектите трябва да са достатъчно интелигентни и образовани. Ами никой от тях (както в общината, така и в бизнесцентъра) не владее поне английски. Това, че назнайва нищо не значи - нужно е владеене. А който владее, го държат далече от тези апетитни неща. Нека си тънат в говеждата тор тогава, тъй като владеят само говежди език. Тези с европейските езици ще минат и без тях.
    18 януари 2009
  • DumptyТакъв град няма, но и полза за жителите му - никаква!Какъв е резултатът от обещанията на Желева - никакъв! Контактите на Кирилов са като контактите на Царя из Европа и арабския свят - предназначени само за лично (частно)ползване. И за баламосване на сънародниците да хранят надежди говежди. Каквито те по принцип си хранят, защото живеят близо до говедата. В заключение - всички кандидати за народната любов разбират само от юмрук в носа (по време на избори). Иначе не те забелязват.
    18 януари 2009