Всичко за Нова Загора

Честит празник новозагорци

Днес е Петковден - официален празник на Нова Загора и общината. Честит празник на всички новозагорци, където и да се намирате! Честит празник и на всички които днес празнуват своят имен ден. Екипът на сайта Ви пожелава весело и безавариино изкарване на празничната вечер. Програмата по случай празника днес включва от 19:00 - концерт на Николина Чакардъкова пред читалището и от 21:00 - празнични фойерверки!

 

Нова Загора чества своя празник на Петковден, защото най-старата църква в града носи името на Св. Петка Българска, закрилница на децата, покровителка на брака и плодовитостта. В народните легенди светицата се смесва и с духа - покровител на къщата и семейството 

ще коментирате ли?
  • СтоянНа 14.10.2011 г. около 20,00 ч. в близост до входа на градския стадион в гр.Нова Загора, където са били разположени търговски обекти и временни палатки, във връзка с празника на града е възникнал скандал, който е прераснал в сбиване между лица от ромски произход. Единият от участниците, 20 годишния А.А. от гр.Н.Загора е нанесъл прободни рани с нож в тялото на 45 годишния си съгражданин А.Р. Пострадалият е приет за лечение в МБАЛ-Сливен с 4 рани, една от които е в областта на гръдната кухина, с опасност за живота. Задържани са 3 лица, участвали в сбиването.Образувано е досъдебно производство.
    18 октомври 2011
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още