"Биндер" АД осъди общината за близо половин милион лева

По търговско дело от #07/2009 г.  Община Нова Загора е осъдена да заплати на "Биндер" АД - Сливен 448 660 лв, заедно със законната лихва и разходите по делото в размер на 36 747 лв.

Делото е заведено в Сливенския ОС на 27 януари т.г. от фирмата по договор 193 от 24-ти април 2007 г. за рехабилитация на вътрешната пътна мрежа в селата Коньово, Омарчево, Любенова Махала, Караново и Събрано. Според фирмата по този договор са извършени строително монтажни работи в размер на 2 800 000 лв, а парите са издължени частично.

Така на 24-ти януари 2009 г, фирмата предявява иск за остатака от сумата. Буди недоумение бездеиствието на Общината в лицето на кмета Николай Грозев. Няма жалба, а на самото дело не е присъствало юридическо лице за да представлява интересите на Община Нова Загора. Така фирма "Биндер" АД печели, както се вика, без бои, а новозагорци сме "обути" с близо половин милион лева, които могат да нараснат, защото плащането не е започнало а лихвите си текат.

"Най-успешния кмет" вероятно ще се опита да прехвърли топката към своя предшественик,  но сянката върху поведението на Грозев по този казус не може да се разсее.

Припомняме Ви, че в началото на мандата си, с гръмогласни изяви по местните медии, кмета Николай Грозев обяви договора с фирма "Биндер", сключен от предшественика му Минко Динев, за поддържане на общинската пътна мрежа за невалиден. Два месеца по-късно тихомълком г-н Грозев обяви собственото си решение за нищожно и фирмата за поддръжка на пътищата не бе сменена.
ще коментирате ли?
  • dumpty111Недоумението е неуместно. Просто такава е тактиката при пренасочване на плащанията към друго ръководно лице. Нали Динев вече не е такова, а се превърна в чорбаджия, който тихо, кротко и много удобно се занимава със заграбеното по време на мандата си.
    1 октомври 2009
  • NekoiAide chestito! :cheer:
    9 септември 2009
  • Гергана500 000 лв са над 10 лева от всеки жител на общината
    9 септември 2009