Всичко за Нова Загора

Абсурдно решение на Общински Съвет

На провелата се на 18-ти май сесия а Общински Съвет - Нова Загора бе гласувано и прието с 1 глас мнозинство абсурдното решение централната градска градинка (срещу РПУ Нова Загора) да бъде заградена с ограда от ковано желязо, на която ще има 4 портала, които ще се заключват нощем. Проекта е по предложение на кмета на Община Нова Загора - Николай Грозев. Според доводите му, градинката трябвало да се заключва защото "дрогираните не пазят". Интересен начин за справяне с проблем, които е много по-болезнен в други части на града.
 
Както слуховете говорят, понеже официално съобщение по темата липсва, в градинката щели да се правят също атракциони и фитнес уреди. Проекта е на стойност 130 000 лв и ще се финансира от Община Нова Загора. Прескъпата ограда ще ограничава достъпа на новозагорци до публично-държавна собственост, в което града ни може би е пионер в България, а защо не и в Европа?
 
Припомняме Ви, че в началото на годината под ключ остана и фонтан за 30 000 лв, които се намира в задния двор на Община Нова Загора. 

ще коментирате ли?
 • Пепа 22Ако общината ни има излишни пари в кризата, и ако кмета иска да"набере"точки пред изборите, нека измислят нещо смислено.Тази ограда може да послужи за ограждане на един училищен двор- например на НУ "Христо Ботев", но децата не гласуват нали, кмете?Съгласна съм, че по абсурдна и тъпа идея от това да се огражда централна градска градина, в непосредствена близост до РПУ трудно може да се измисли.Но как са могли общинските съветници да я подкрепят? За това ли им плащат заплати с пари от :0
  28 май 2011
 • еееее,каква стана тя....Уж щеше да има голям граждански протест,а то се оказа ,че няма граждани,които да протестират.Освен малка групичка от 25-30 човека част от които служители в бизнесцентъра,а другите събрани по телефона и от кафенетата в последния момент.И къде беше ,,флагмана на протеста"-Стонса?!Защо го скриха и не му позволиха да даде воля на лудостта си?!Излиза че цялата дандания и истерия покрай ремонта на площада е дело на 7-8 завистника,които нищо не са направили и не са постигнали в живота си,и не искат това да се случва и с тези ,които борейки се успяват.То бива ,бива завист и злоба,но чак пък толкоз...Ако Ст.Тачева е успяла да изманипулира няколко човека,то не й се отдаде да го стори с гражданите на Нова Загора.А ми сега...Какво ще показва оня псевдоводещ Байрактаров по тв Скат?! АЙДЕ:ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!
  28 май 2011
 • Стоил Георгиев
  Това "минусче" ти го нацъках аз, без да искам, за което се извинявам :) А иначе съм напълно съгласен с теб. Това е едно от нещата, за които със сигурност новозагорската общественост ще се обяви против в по-голямата си част. Много, много тъпо решение на кмета и общинските съветници, които са го подкрепили. След задния двор на общината, сега и градинките. Какво следва - може би входовете на града? Вероятно се цели вдигане на ограда, за да има нов повод Бойко да посети Нова Загора и да пререже лента :woohoo: (това последното и аз не съм сигурен дали да го причисля към "кръга на шегата) :dry:
  23 май 2011
 • cvetomiraвземи си напиши името гост.Никой не се крие то няма и смисъл и виж статията не е долнопробна.Всеки има право на мнение нека се измисли нещо рационално и правилно не казва заключено и хоп заключено.Защото ще има и площадка на белла и ако не бяхме ние новозагорци да гласуваме аз лично съм пускала около 50 пъти връзката във фейса нямаше да успеем.Не съм против кмета всички са еднакви,но нека решенията са правилни.
  23 май 2011
 • Даниел Ангелов
  Абе хора, стига сте писали глупости и тъпотии, ами дайте да се съберем и да отидем при кмета в Четвъртък в приемния му ден и да му кажем че това със заключването на градинката е абсурдно, това не е Сентрал Парк в Ню Йорк че да се заключва. Стига сме си чесали пръстите тука ами дайте да направим нещо по въпроса. Но да не стане така че на приказки сме много силни а накрая никой да не дойде. Предлагам ви да се съберем в Четвъртък на някое кафене и да идем при Кмета в приемния му час и да го вразумим. Иначе само да мрънкаме тука, нищо няма да постигнем.
  22 май 2011
 • странник:0 Сега само следете как пица-вестник и тъпата телевизия ще представят това като проекта на века, барабар с площада, а обратната позиция никоя медия няма да я представи. Долнопробни боклуци, на хранилка при простия ни кмет
  22 май 2011
 • Plamen RusevДобре много ми е интересно как може да се огражда и заклю4ва обществено място,което е предназна4ено за вси4ки.Ако има охрана добре - много правилно ,но като се заклю4ва така се спира достъпа на хората и градинките не могат да се ползват по предназна4ение.Вие виждали ли сте някъде другаде такова нещо,как въобще го измислихте?Никъде по другите градове няма такова нещо , ама Вие господа общински съветници няма от къде да знаете това ,защото пове4ето от вас по дале4е от родното си село не ходите , можете да мислите само глупости и сте много закрепостели и ограни4ени.
  20 май 2011
 • Стоил Георгиев
  Фактът, че тези неща бяха наистина казани и приети, това ли са слухове и провокации? Че не може публично-държавна собственост да се поставя под ключ, както стана с фонтана - това ли е израз на злоба? Като имаш друга позиция, разясни я и я защити с името си, нещастник такъв!!!
  20 май 2011
 • странникЕгати долнопробната ,,статия"!!! Пълна със злоба,провокации и слухове.
  20 май 2011
 • cveti_nzГ-да управляващи, хубаво е че ще оправите тази градинка която прилича на........, но как може да я държите под ключ.Назначете пазач или органите които отговарят за реда да си вършат работата.В центъра се намира до полицията и не можем да се справим проблема?Извинете , но това на нищо не прилича.А следващия кмет дали и той ще я заключи може да не сте Вие тогава какво правим?Нека има някой назначен да глобява за всяка хвърлена хартийка не за счупено , а за хвърлен боклук та дори и от дете е.Нека всеки родител носи отговорност, а не метачките да го изметат.Не знам това заключване е абсурдно.Оставям да помислите по въпроса.
  20 май 2011
 • покажи още
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още