Всичко за Нова Загора

Успешен сезон за новозагорската лека атлетика

С победител и вице шампион на национални шампионати, други две първи места и няколко други на почетната стълбичка сезон 2020 за новозагорската лека атлетика се отчита като успешен. С 6-тима състезатели т.г. местният клуб по лека атлетика КЛА "Загорец" продължава серията си с успехи през годините.

Първо място в дисциплината 2 км бягане с препятствия спечели Михаил Георгиу на провелият се в средата на месец юли БФЛА Национален шампионат за юноши под 18 г. възраст. Седмица по-късно на шампионата за юноши-старша възраст (под 20 г.) същият се класира 4-ти в дисциплината 3 км бягане с препятствия.

Елеонора Димитрова (девойки-младша) спечели шосейният пробег на Карнобат миналият месец в дисциплината 2 км. За купа Самоков в дисциплината 900 м тя и Павлина Аднреева (девойки-старша) от КЛА "Загорец" бяха безапелационни на 900 м в категориите си. На пробега във Варна Елеонора завоюва 2-ро място на 1800м, а Павлина остана 3-та на 2800 м.

В дисциплината копие Виктория Манева се добра до 4-тото място на БФЛА Национален шампионат за момичета и момчета под 16 год. Тя участва и в категория до 18 г. където се класира 7-ма.

През тази година КЛА "Загорец" съвместно с Българската Федерация по Лека Атлетика (БФЛА) организираха за 3-ти пореден път "Национален шампионат по планинско бягане" провел се на 14-ти октомври около "Жребчево". Там Елеонора Димитрова стана вице шампион на 4 км, а при мъжете Мирослав Мирчев остана 7-ми. Това събитие не получи подкрепа на общинско ниво и не присъства в програмата за празника на града през тази година.

КЛА "Загорец" е основан през 1993 г. от Стефан Монев, който в годините преди това е работил като треньор в  ДФС "Загорец". Със систематичната си треньорска работа Стефан Монев продължи традицията да доказва таланта на новозагорската лека атлетика през годините до днес. Роден е в Нова Загора, на 71 г. и описва като връх в кариерата си ..бойкота на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 1984 г. където съпругата му Янка е спечелила олимпийска квалификация. Попитан как ще коментира базата за бягане с препятствия на стадиона отговаря: "за добрия ездач коня не е от значение". Посочва липсата на средства и спонсори в сектора на спорта като основна пречка за професионална реализация на спортистите си.

Пожелаваме им мноого успехи и за в бъдеще!

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още