Всичко за Нова Загора

Подигравката с хвърлянето на кръста в града продължава

за трета поредна година дете беше единственият участник в надпреварата

За трета поредна година Община Нова Загора не пропусна да отбележи светлият християнски празник - Богоявление. На този ден в древността Христос е получил своето кръщене в река Йордан от Йоан Предтеча, останал в паметта като Йоан Кръстител.

Освен имен ден за хиляди Българи, традицията повелява на този ден местният свещеник ритуално да хвърля светия кръст в близкият водоем с цел изваждането му от най-добрият сред добрите. 

В Нова Загора традицията за ритуално хвърляне на кръст не е съществувала, може би защото няма подходящ водоем за това и защото никой не би си помислил и да влиза в някой от двата канала преминаващи през покрайнините на града. Поради същите причини ритуалът липсва вероятно на много места в страната.

Това обаче, не е проблем за град като Нова Загора, града на фонтаните!

За трета поредна година Община Нова Загора организира хвърлянето на кръст в шадраванът намиращ се в централната градска градинка или по-познат ни като "Кълбото". За съжаление, но не и за учудване, и през тази година нито един пълнолетен гражданин на общината не пожела да спаси светият кръст. За трета поредна година дете беше единственият кандидат за главната роля в това абсурдно шоу случващо се пред погледите на "кметът на общината Николай Грозев, народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет Георги Николов, заместник-кметовете Нина Генчева, Светла Стоянова и Ивайло Енев, секретарят Мария Стефанова, общински съветници и представители на Общинска администрация."

Наистина, браво на Недялко Иванов Стоянов който освен, че беше благословен от архиерейския наместник Иван Стоянов, се доказа като истински смелчага и мъж на място!

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още