Всичко за Нова Загора

Заразната болница хлопна кепинци

Средствата които Община Нова Загора задели за новата сграда през 2009 г. възлизаха на 611 хил. лв. за 457 кв.м. площ, или по 1340 лв/кв.м.

Инфекциозното отделение към МБАЛ "Св. Петка Българска" в града затвори. Това се е случило през есента на миналата година, след като и последният доктор работещ там е решил да заживее в друг град. Липсата на квалифициран персонал е довела до крайното решение и до закриването на още една клинична пътека по която работеше лечебното заведение в града.

Заразното отделение беше официално открито на Петковден 2009 година. До построяването му се стигна след сделка с голяма верига химермаркети, които закупиха парцелът на които до тогава се намираше отделението. Част от сделката беше отделението да бъде преместено в нова сграда без да се нарушава дейността му.

Средствата които Община Нова Загора задели за новата сграда през 2009 г. възлизаха на 611 хил. лв. за 457 кв.м. площ, или по 1340 лв/кв.м. 

През 2011 г. след посещение на Бойко Борисов в Нова Загора правителството взе решение нови болнични заведения да се откриват само след съгласието на министъра на здравеопазването. Това е така и до днес, а дали е случайност ние не знаем.

 

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още