Всичко за Нова Загора

Зимна обстановка

Община Нова Загора плаща за снегопочистване със снегорин над 100 к.с. 95.86 лв/км + опесъчаване за 113.34 лв/км

Сняг вали в Нова Загора както и в цялата страна от неделя вечер. Снежната покривка в града към момента е 15 сантиметра. Синоптичната прогноза е утре валежите да спрат в цялата страна.

Днес, вторник във всички училища в общината е обявена "дървена ваканция". Към този момент няма съобщение, че тя ще продължи през идните дни.

Пътя Нова Загора - Гурково и Твърдишкият проход са затворени за превозни средства над 12 тона. Няма регистрирани тежки ПТП на територията на общината. Пътищата са проходими при зимни условия информират от МВР и допълват пътувания да се предприемат само при необходимост.

Общинската пътна мрежа както и основните пътища в града и малките населени места се обработват и опесъчават. От 01.01.2016 г. за снегопочистването се грижи фирма "Пътно поддържане - Сливен" ЕООД. Цената която Община Нова Загора плаща за снегопочистване със снегорин над 100 к.с. е 95.86 лв/км + опесъчаване за 113.34 лв/км. Договорът е сключен за 4 оперативни сезона.

Сигнали за аварирали участъци от електро-разпределителната мрежа има в селата Загорци и Млекарево. В Община Нова Загора няма цели населени места без ток, вода или интернет.

"Във всички населени места е създадена организация за почистване и поддържане на пътищата" съобщават от общината и апелират собствениците на жилищни сгради, имоти и търговски обекти да предприемат действия по почистване на прилежащите тротоари.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още