Половин милион лева струва смяната на едни найлони с други

Преди близо година, през април месец 2015, завърши ремонта на общинският кооперативен пазар в града. Тои продължи 8 месеца и беше извършен от местната фирма "Еко глобул" ЕООД след обявление за обществена поръчка на стойност от 460 хил. лв. Европейско финансиране няма. 

Според съобщения на общината "новозагорци ще имат удоволствието да посещават без да се смущават от метеорологичните условия". Мнозина от нас тогава останаха с впечатлението, че пазарът ще бъде покрит, т.е. затворен и евентуално отопляем през зимният сезон. Така се случи със старозагорският общински пазар, при това - с европейско финансиране. 

Уви, новият пазар посреща първата си зима с едни други найлони, различни от старите, които отново би трябвало да предпазват от студ и дъжд. Общината хвърли половин милион лева, за да предложи нови пейки, освежено пространство и ново осветление. Предлаганата услуга, за търговци и посетители остава същата.

Всъщност, проектът за реконструкция на пазара така и не беше завършен изцяло.. Първоначално проекта предвиждаше се да се изгради и нова зелена площ тип "минипарк". Не е ясно е дали общината все пак не е заплатила сумата за целият проект.

Наемите за търговски площи на територията на пазара не са променени.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари