Уличните ремонти продължават да завършват с изсичане на дървета и по-тясно шосе

С началото на пролетта ремонти по улиците на града не липсват. Основно се ремонтира ул. "Любен Каравелов" в частта си от ул. "Васил Левски" до ул. "Хан Аспарух". По други улици се подменя и ВиК мрежата, а на места където е вече изградена се полага нова асфалтова настилка.

Всичко това е много похвално за работата на общинското ръководство, но въпреки това нещо прави силно впечатление на всички - улиците са по-тесни, дърветата ги няма, а на места дори липсват удобства за хора с увреждания.

Дърветата, тези безценните които абсорбират въглеродният диоксид (от автомобилите) за да произвеждат кислород и ни пазят от жаркото слънце в горещите летни дни, биват изсечени по ремонтираните улици. На тяхно място се засаждат нови, които дълго ще има да растат преди да постигнат онзи блаженствен ефект от това да ходиш под дърветата в една зелена Нова Загора.

В същото  време - общината издирва извършителят на откършени "по зверски начин" 4 броя фиданки в комплекса. 

Според официални съобщения, подмяната на дърветата се прави защото новите дървета са с по-добра коренова система и няма да увредят уличната настилка, което би било резонно ако и в двата случая дърветата не бяха акации и кестени.

А защо по-голямата част от ремонтираните улици са с по-тясно шосе от преди, остава въпрос без отговор.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари