Всичко за Нова Загора

Бойко Борисов откри реконструираният пл. "Свобода"

На 21-ви септември премиерът на България Бойко Борисов се сдоби с още една прерязана лента след откриването на реконструираният площад "Свобода". На церемонията присъстваха още министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кмета на гр. Сливен - Йордан Лечков, областният управител Марин Кавръков, както и цялата местна организация на ГЕРБ, привикана поимненно специално за церемонията. Оркестри, народна музика, хора и танци белязаха събитието.
 
Новата визия на площада е проектирана с облика на новата сграда на Община Нова Загора. Вниманието върху "новият център" акцентира върху сухият фонтан в средата на площада зад които се намира паметника "На падналите за родината загорци". Ремонтирани в същият стил бяха и няколко алеи около площада. В близост е и вече оградената от бетон и желязо градска градинка.
 
Ремонта на площада бе започнат без нито една обществена дискусия по темата. От инициативен комитет (ИК) бяха събрани над 3000 подписа на граждани против реконструкцията. Присъстващи на церемонията представители на ИК "Свобода" се опитаха да издигнат протестни транспаранти, адресирани към премиера Борисов, но органите на реда им ги иззеха.
 
Трябва да признаем - площада не изглежда зле, освен, че е малко кичозен и далеч не съвпада със стила на "тежкия соц" които доминира в останалата част на центъра. Критиците също така могат да добавят че паветата бяха практически вечни, че не използваме рационално евро-фондовете и че площада преди носеше в себе си частица от историята.
 
Кои от европейските градове е премахнал павираните си площади? Някои ако знае такъв моля да пише - ще има награда за всеки които даде пример.

ще коментирате ли?
 • the_rain_ssПо-неадекватен и лишен от смисъл коментар не бях чел скоро. Мен може и да ме е раждала проститутка, но аз поне нямам фетиш за лизане на кметски ануси :Р :Р :Р
  1 октомври 2011
 • кокаинчоСтоиле, отново си превишил дозата.Бъди разумен моля те ,все пак проститутка те е раждала.
  30 септември 2011
 • the_rain_ssДатата е вярна. Изброените присъстващи -също. За градската градинка също е вярно. Подписите, събрани от ИК "Свобода" наистина са над 3000. Органите на реда иззеха транспарантите на представители на комитета. Че има критици, които говорим за вечните павета и историята също е така. А статията завършва с въпрос, а не с твърдение. Та кое точно от материала на Стоян наричате глупост? Той е чисто новинарски и понеже се отнася да значимо обществено събитие в Нова Загора, е нормално местните медии, сред които е и този сайт, да му обърнат внимание.
  28 септември 2011
 • НиколетаПилците се броят на есeн.....
  28 септември 2011
 • странникМай ГЕРБ-ерите предусещат загубата и взеха да си изтърват нервите. Личи си, че свободата на словото за "най-откритото и демократично" управление е като трън в очите. Като не сте доволни от този сайт, влизайте в официалният и леите оди! Пък и цар Киро е от ГЕРБ, защо го пришивате където не трябва?
  28 септември 2011
 • НиколетаВече ставате много смешни , площада е факт и това неможе да се промени.Много красив и изпълнен с хора ,каквито не е имало досега на него.Приемете поражението и не се занимавайте с неща,които не са във вашата компетенция.
  28 септември 2011
 • подлециСтояне защо не бъркаш вар в скапаното топливо на баща си ами пишеш глупости в сайта.Това не е за теб братле,повярвай ми.Най много ще си изкараш боя.Продавай вар на циганите и се именувай Хайгъров-Рашков.
  27 септември 2011
 • the_rain_ssКои от европейските градове е премахнал павираните си площади? Нова Загора, кой?! :woohoo: :woohoo: :woohoo:
  27 септември 2011
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още