Всичко за Нова Загора

Изграждат ограда около централнатa градска градинка

Както вече Ви писахме, през месец май т.г. Общински Съвет Нова Загора реши, по предложение на кмета на града - Николай Грозев, да се изгради ограда около централната градска градинка (до РПУ) на стойност 130 000 лв. Тогава в проектопредложението бе заложена абсурдната точка публично-държавната градска градинка да бъде заключвана нощем, защото "дрогираните не пазят".

 

В интервю за местната кабеларка кмета на града заяви, че в градинката щели да се правят грандиозни обновения - фонтана щял да стане фонтан, чешма щяло да има.. И всичко започна с премахването на спортни уреди поставени сравнително скоро - лост, успоредка и шведска стена - всичко необходимо за здравото тяло. Впоследствие държавната компания "ТЕЦ Марица Изток 2" АД направи дарение за градинката изразяващо се в спортни уреди, приличащи по скоро на катерушки а и използвани като такива от малчуганите. Това е все едно някои да ти вземе пари от джоба и да ти "дари" нещо с тях.

 

Какво друго има да се пази в градинката не знаем - може би миризливите тоалетни или 50 пейки..? А и включва ли се визията на оградена градинка до другия грандомански и не по малко ненужен проект за превръщането на площад "Свобода" в зелена площ? Отговорите са за вас.

 

* P.S. Елементарните сметки показват, че със 130 000 лв, колкото струва въпросната ограда, градската градинка може да се пази поне 20 години, като при това ще се открият и работни места. Да не говорим, че видео-наблюдението е отдавна измислено и прилагано далеч по широко пред крепостничеството, което местният вожд се опитва да ни наложи.

ще коментирате ли?
 • Форфи
  Здравейте, Ще споделя, че съм от Бургас. Тук имаме морска градина. Площта и е около 600 декара. Единственото заградено мисля са няколко детски площадки, но не за да не влизат хора вътре, а за да не могат да излязат дечицата навън. Не си мислете, че тук не се руши! Но идеята да се загради и да се забрани достъпа, ви връща в годините на милиционерите!
  15 септември 2011
 • Гарфилд
  Разбира се, че трябва да има ограда.. То сега на какво прилича градската градина? Това че е до полицията нищо не означава. Така че напълно подкрепям идеята градската градина да се огради и да се заключва. Голяма част от българите нямат самосъзнание и култура да пазят общото, публичното имущество. Затова аз нямам нищо против да се заключва. И без това не ходя там посреднощ и слабо ме засяга мен лично този факт със заграждането и заключването...
  5 септември 2011
 • zlatka
  Аз немога да разбера защо е крадлив, като през неговия мандат се правят само хубави неща за града ни.Явно трябваще да изберем пак Минко Динев, и нищо да не се случва само да се краде. На някой явно му обива работа на Грозев и екипа му.Просто е ясно, че ще изкарат и втори мандат, а за градската градина съм с две ръце "за",защото съм майка и искам детето ми да има къде да играе , а не да гледа как по-големи от него са налягали по пейките и пият алкохол.
  2 септември 2011
 • baba iaga
  За тези, които страдат по успоредките и другите железарии, премахнати от градската градина искам да поясня, че там ще бъде направена детската площадка на Белла. Същата тази площадка, която новозагорци сами си спечелиха като подарък. Чудя се, как ще се опази площадката от вандали, след като същите тия лелеещи за свободата си на достъп до градската градина успяха да повредят един от спортните уреди още на втората седмица от поставянето му. Или някой ще каже, че уредите не са качествени. Интересно как в други градове тия същите уреди се ползват години - ами защото нямат комитети. Не само ограда, ами психо тест и документ от психиатър трябва да има за тия дето ще влизат в градската градина, след като са такива малоумници. Оградата пречи на тия дето нощем се наливат с водка с бира и се понапушват в градската градина. Личното ми мнение е, че и други градинки трябва да се заградят, защото ми омръзна да гледам сутрин в кварталната градинка бутилките, останали от предишната нощ и поразиите на среднощни диваци.
  24 август 2011
 • mmmmmmami shtom sa bili zdravi znachi ne sa precheli...moje pak da gi varnat shtom ima interes kam tiah
  23 август 2011
 • ne me e straheto nqkoi, koito moje da ni razkaje poveche za evropejskite programi za da razberem nai nakraq otkade idvat sredstvata...samo ne znaem zashto go e strah :dry: moje bi ot tova che dranka gluposti :silly:
  23 август 2011
 • Стояни все пак с нещо пречеха ли тези уреди?
  23 август 2011
 • mmmmmmi s oshte neshto ne sam saglasen v materiala.."И всичко започна с премахването на спортни уреди поставени сравнително скоро - лост, успоредка и шведска стена - всичко необходимо за здравото тяло".Tova ne e vsichko neobhodimo za sport osobeno za momicheta...mnogo malko ot tqh shte pravqt muskuli na lost i usporedka.. :woohoo: mislia che rpi novite uredi raznoobrazieto e mnogo po-golqmo :whistle:
  23 август 2011
 • mmmmmmi sega shte se razkriat svobodni mesta za tezi koito stroiqt ogradata. a vionabludenie pak moje da se sloji..i kak vse pak izchisli che sas 130000 lv gradinkata shte se pazi 130 g.? :D
  23 август 2011
 • Стоянедна съвсем проста сметка показва, че със 130 000 лв градинката може да се пази 130 години като при това ще се открият и работни места! Да не говорим че видеонаблюдението е отдавна измислено
  23 август 2011
 • покажи още
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още