Всичко за Нова Загора

Беззаконието победи площад "Свобода"

Беззаконието надделя! Това е тъжната истина след като днес багери започнаха да работят на централният площад "Свобода" в Нова Загора. Площадът които е построен, заедно с паметник, в памет "на падналите за родината загорци" през Балканската и I-та Световна Война, преди близо век и е част от културно-историческото наследство на града ни, днес неможа да се пребори с беззаконието и чувството за безнаказаност у властимащите.

Лично кмета на Нова Загора - Николай Грозев е настоявал пред фирмата изпълнител строителството да започне. Според злите езици - защото вече е бил инвестирал комисионната си в недвижима собственост.


В началото на този месец от инициативен комитет "Свобода", подадоха сигнал за 4 закононарушения в проекта до редица институции включително прокуратурата, ДНСК и АФКОС. В последствие финансирането на целия проект "Обновяване и модернизиране на градска среда в Нова Загора" бе спряно от зам. министър Лиляна Павлова с разпореждане всички строително-ремонтни дейности да не започват до приключване на проверките. Резултат от назначените проверки няма.

От инициативен комитет "Свобода", чиито представител е общинската съветничка Станка Тачева, до днес са събрали над 4000 подписа на граждани с искане, площада да се запази. Жалко за демокрацията ни.

Междувременно стана ясно, че Община Нова Загора е обявила за продан 400 тона павета, които останаха след ремонта на ул. "Хан Аспарух". Интересно съвпадение, не мислите ли? Цената е 80лв/тон, а които не желае да си купува може да попита кмета, които на сесията на Общински Съвет е обявил, че ще раздава павета с автограф!

ще коментирате ли?
 • humptyduПлощадът има една история, паветата му имат друга история - много по-къса и започваща от 1951/2 година. Паветата му биха могли да разкажат главно една единствена история - тази на БКП и бай Тошовото време - защото са от 1952 г. В годините след БКП и нейния член Първи, паветата на площада могат да разкажат главно за гнусните панаирджийски сборища там, които (Слава Богу!) се преместиха към периферията. Затова всяка тъга за паветата е неуместна - особено ако се вземе впредвид, че всеки може да си купи от тях на обявената цена. Интересно защо на тази ниска цена желаещи в Н Загора за този наистина ценен материал не се намират.
  20 юли 2011
 • МиленаАбе,новозагорци,станахте банални с тоя площад!Хората другаде реват и земята драпат да им направят нещо ново в града,а вие?Даже смешни сте!
  13 юли 2011
 • драйфусСтанахте банални с тоя площад.Липсата на конюнктурна образованост в представителите на комитета Свобода поражда мисли за емоционална шизофрения сред тях.
  11 юли 2011
 • Кольо
  Поради аномалия на климата много Европаейски държави,-дори и тая в която живея, улиците които бяха асфалиряни ги павирват.Под мотото;- Пак сме на Гювеча Бай Ганъовцити намат свършване у нас.
  30 юни 2011
 • dimoЧовек, вземи се в ръце и се лекувай. а ако за твоя мозък вече е късно да прозре колко си зле, то поне близките ти си отворят очите и те въдворят там, където има шанс да ти се помогне.
  26 юни 2011
 • СтонсАз Скункса на Н.Загора тържествено обещах да не казвам на Стоил наркоман .Стоил ,приятелъо като знам от каква дупка си излял си мисля какъв циганин е напъхал тоз матриал да та саздаде.
  26 юни 2011
 • the_rain_ssНе знам какво общо има каузата за площада с факта, че ме е родила курва, но от ГЕРБ и това не пропуснаха да ми напомнят... Странни хора - като шизофреници са... :D :D :D
  20 юни 2011
 • the_rain_ssМен курва ме родила, вас курва ви управлява... Аз поне умея сам да правя да правя избора си :)
  20 юни 2011
 • травестит илеваСтоилчо чедо ,теб курва те е родила ,не се напъвай моля те, не ставаш за нищо, боклук си голям.
  20 юни 2011
 • Стоил наркоманаПиша по заповед на кака Станка Тачева и бате Гошо Томов, да ме прощава господ,ама мисла да спирам да лъжа селянти от Нова Дзагора.
  20 юни 2011
 • покажи още
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още