Всичко за Нова Загора

Община Нова Загора официално в нова сграда

Днес премиерът на България Боико Борисов откри новата административна сграда на Община Нова Загора.  


Самата сграда е започната през далечната 1986 г. като тогава се е предвиждала за сграда на АПК „Петко Енев“ , но след перестройката строителството е спряно и 4-ри етажната сграда, както и част от заседателната зала, са останали в груб строеж, които дълго време грозеше централната част на града.
В началото на 21-ви век бе взето решение сградата да се преустрои за нуждите на Община Нова Загора.


През мандата (2000-2003) на кмета Желязко Милев първите два етажа бяха превърнати в Бизнес център/Бизнес инкубатор Нова Загора също така и дирекцията на Бюрото по Труда в Нова Загора бе преместена там. Бяха изградени офиси и ателиета за местни предприемачи.


Следващият кмет (2003-2007) Минко Динев също се разписа в строителството като по неговото управление бяха извършени строително-ремонтни дейности включващи построяването на стълбище, както и укрепване на покривната конструкция на стойност 200 000 лв.


През 2008 г. Община Нова Загора в лицето на кмета Николай Грозев тегли заем в размер на 3 000 000 EUR като сумата е предвидена за инфраструктура както и за дострояването на сградата на общината. Официално за строителството и са похарчени 2 640 000 лв. с обзавеждането като общата  застроена площ е 3032 кв.м. (около 870 лв/кв.м). Тук трябва да отворим една скоба и да вмъкнем, че приблизително 70% от тези кв. м. са построени през 1986 г, също така че тази сума е без лихвите по заема които общината ще изплаща следващите 10 години.

 

В края на краищата, трябва да отбележим, че общината ни плащаше прескъп наем за вече бившата си административна сграда и в действителност имахме нужда от нова сграда за нуждите на общинска администрация Нова Загора!

ще коментирате ли?
 • Стоил Георгиев
  ...е ограничен. И с тия решетки...
  1 януари 2011
 • humptydu111Те и сега всички могат да го видят, само дето не всички могат да го приближат. Но ако по него има метални части, от много приближаване могат да изчезнат. Освен това нали пред младежкия дом има гигантски фонтани, а в градската градинка има нещо подобно на фонтан. Около него рядко има майки да разхождат детски колички, но през седмицата се появяват ученици, които пушат и си говорят на някакъв тъпанарски жаргон, което леко хулиганизира обстановката. Тук таме се мяркат нахакани тъмнокожи пласьори - особено популярни сред гимназистите и гимназистките, които им връщат посещенията на вежливост, като ги посещават в тъмна доба в кв. VІ... За ползване на спортния кът на 30 м източно почти никой не се сеща. А тези 70%, които били построени 1986 г, са само едно грубо строителство, което е лесната част. За същите тези 70% се изискваха още най-малко 5 пъти повече работа и пари за да бъдат доведени до вида, в който бяха открити официално преди 3 дни - особено след едно 24-годишно закъснение. И сега общината изплаща взети преди заеми, например този от 2 225 000 лв (без лихвите) за новото улично осветление. Друг е въпросът, че то можеше да ни струва до 1.5 млн. лв. Иначе Минко Динев и неговият лаком заместник направиха чудеса, за да изтеглят те заем от 5 млн. лв, за да се правят, че строят новата сграда и няколко улици, докато всъщност се готвят за местните избори`2007. А това става с пари - нали така! Колкото повече - толкова по-добре. За да има легитимност, такъв кредит се тегли в началото, а не в края на мандата. И се тегли по възможност когато партията на съответния кмет е на власт, за да може заемът да бъде допълнително осмислен от неофициални облекчения и улеснения, тъй че да се окаже още по-рентабилен. А Динев отдавна бе влязъл в сговор с добре познатите ни и отдавна изхвърлени от властта крадливи десни партии, против своите (също тъй крадливи събратя) от БСП, тъй че връзките му с централната бесепарска власт бяха меко казано компрометирани към 2006, когато се сети да иска заем. Което се онагледи особено ярко, когато той веднага след последните местни избори прецапа от БСП директно в "Лидер" и даже й стана заместник-председател. Интересно как един адвокат, който е шушумига в съдебната зала (тъй като няма спечелено дело), все става председател на нещо. Явно половината новозагорци имат особен афинитет към шушумигите. Но за такъв афинитет се плаща данък „селендурщина”, чийто главен ефект е напускането на града от умните и кадърни (най-често млади) хора. Но той не бил адвокат, а по-скоро рибар/съсобственик от „Тами”, разбирай Та-ньо и Ми-нко със садките от 100 дка на Жребчево, резултат от предателството спрямо 3-те южни села в полза на замисляния тогава завод за преработка на отровни вещества по южните граници на общината в полза на акулата Долорес Арсенова – министър при ненаситния Симо от Мадрид с голямото семейство с безкрайните нужди и апетити.
  6 декември 2010
 • color4oПовече бих се радвал ако бяха сложили фонтана в градската градинка, а и много повече хора щяха да го видят!
  4 декември 2010
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още