Задържаха бракониери на яз. Жребчево

След получен оперативен сигнал на 16.11.2009 г., криминалистите от РПУ гр. Твърдица съвместно със служители на Изпълнителната агенция по рибовъдство и аквакултури са предприели действия за установяване и задържане на лица, извършващи бракониерска дейност. Около 07.00 ч. на 17.11.2009 г.  в района на яз.”Жребчево” са заловени в момент на извършване на риболов с мрежи и гумени лодки 37-годишният К.Т. от с.Гавраилово, Община Сливен, Н.Й. на 37 г. от с.Селиминово, Община Сливен и Н.К. на 41 г. от гр.Шивачево, Община Твърдица. Иззети са около 100 кг. незаконно уловена риба, две гумени лодки и около 1200 м. риболовни мрежи. Извършителите на престъплението за задържани за срок от 24 часа и е образувано досъдебно производство.


Според Закона за рибарство и аквакултури е забранен риболова с дънни тралиращи и драгиращи средства (мрежи), харпуни, взривни материали, технически устройства и съоръжения за електроулов.


Съветваме всички граждани станали свидетели на незаконен риболов, на територията на яз. Жребчево или други държавни водоеми, да сигнализират на тел 112 или на телефона на "Ловно рибарско дружество Нова Загора" - 0457 / 6-23-63.

ще коментирате ли?
  • humptydu111Примерно законът не забранява на Минко Динев да експлоатира 100 дка площ от яз Жребчево до Жребчето за отглеждане на риба в мрежи. Какво ли се прави там около отглеждането?! Като знаем какви финансови схеми се въртяха около кметуването му...
    8 април 2010