Строителен работник откраднал 200 г канабис от РПУ Нова Загора

Строителен работник е откраднал 200 грама канабис от полицейското управление в Нова Загора, иззети преди това като веществено доказателство. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в парламента в отговор на депутатски въпрос. Разследване за кражбата е било образувано в края на миналата година, а въпросният работник – обявен за издирване. От думите на министъра не стана ясно дали е открит.

„Предварително е бил проучен, като е установено, че не е осъждан и няма криминални регистрации”, обясни Радев. Заради кражбата е започнала дисциплинарна проверка срещу разследващ полицай от РПУ-то в Нова Загора. Той е бил наказан заради пропуски при съхранението на откраднатия канабис. На 30 януари той е бил наказан с писмено предупреждение за шест месеца.

„Не са открити данни за нарушения от страна на началника на районното управление, поради което не е образувано дисциплинарно производство срещу него”, обясни Радев. Министърът обясни, че разследващият полицай е пряко подчинен на шефа на отдела по разследване, а не на директора на РПУ-то.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари