Всичко за Нова Загора

Протест срещу превръщането на пл. "Свобода" в зелена площ

Близо 200 човека излязоха вчера на площад "Свобода" да изразят недоволството си срещу превръщането на същият площад в зелена площ. Протестът бе организиран от инициативен комитет "Свобода" с председател Станка Тачева, общински съветник в Община Нова Загора. Вече 3-та година тя и редица други будни съграждани се борят централният площад на Нова Загора да бъде запазен в сегашният си вид. За съжаление никои от управляващите не е посмял да излезе да изрази становището си в дебат с противниците на проекта, макар че бяха организирани няколко беседи с тази цел. 


В края на месец март т.г. бе подписан договорът за изпълнение на скандалната поръчка, по която има редица закононарушения, не е обоснован нито естетически, нито морално, нито по какъвто и да било друг начин. Обществен дебат относно проекта също не се е състоял или никои не е разбрал за него.

Благодарим на всички които излязоха да изразят недоволството си срещу този безсмислен проект. Тези 200 човека са знак, че гражданското общество в града ни е будно и че Нова Загора е от малките, но живи градове на България.

ще коментирате ли?
 • БГНЕ Е ВАЖНО КОЛКО СА БИЛИ ВАЖНО Е ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗТОЧВАТ ЕВРОФОНДОВЕ.. ПАК!
  7 юни 2011
 • странникхахаха нима можеш да сравниш СКАТ по гледаемост с пропадналата кабеларка в Нова Загора, която е единствената трибуна на любимия ви кмет? Ти пишеш глупости. Хайде моля ти се, стига сте му лизали задника на това говедо, което дори не усещате как ви краде и нямате представа какви пари чопли от вашите данъци
  2 юни 2011
 • therainssПовече ще са. Колкото са и сега в парка, градската (която ще започне скоро на работно време)и "Мария Роза". Даже си мисля, че гореизброените умишлено не се поддържат, за да тежи тезата: "Новозагорци няма как да почиват сред природата, затова е нужна реконструкцията (а не за да откраднем някой лев по проекта)". Плюс това хората, които се подписаха, никой не ги е задължил. Бяхме корктни, дори организирахме публични дискусии. Някой от общинската администрация случайно да се появи и да защити проекта, въпреки, че бяха поканени?
  1 юни 2011
 • baba iaga
  Би ли се конкретизирал какво точно им говорихте на тия хора, дето са се подписали в подписката ви. Щото май доста глупости им наприказвахте. Затова са се подписали. То се видя колко са тия дето ви подкрепят. Иначе все щяха да намерят време твърдите ви последователи да дойдат на площада, за да изживеят последните му часове в този вид. Аз предпочитам да дойда на него след ремонта. Тогава сигурно хората, които си почиват там ще са повече от вас - митингуващите. Остани си със здраве.
  31 май 2011
 • ИванЕ най-накрая си оправихте правописната грешка..... :D :D :D пълен смях
  30 май 2011
 • благойЯвно за господата, "митинг" означава, да изкараш цялата общинска администрация + всички налични учители, за да изслушат по задължение глупостите на някои велможа.
  29 май 2011
 • Стоил Георгиев
  Ама не успях да се надрусам преди протеста, тъй като някои ГЕРБ-ери ми взеха наркотиците, за да ги употребят те... Ей, много нещастно наркоманче съм :( Иначе - какво да ви кажа - на митинга бяха по-малко хора, отколкото подписалите се против преустройството (там са едно завидно число хиляди, ама сега не искам да наранявам никого :X ). За мен всеки, който смята за логично и красиво да унищожава живите културно-исторически ценности, е убиец на нацията.
  29 май 2011
 • Даниел Ангелов
  Факт е че тази статия е една огромна ГЛУПОСТ! Факт е и че на вчерашния смехотворен и жалък "митинг" имаше малко над 20 души, гарантирам че не бяха повече понеже гледах сеира им отстрани. Толкова силно се смях на глупостите на Станка и Сашо, че започнаха да ми викат да се махам че съм им пречил :D :D Много глупости се казаха за площада и просто бях изумен от наглостта на организаторите на прословутия митинг. Тези хора са смешници, които нестига че забавиха реализирането на проекта за площада като постоянно обжалваха решението на общинския съвет, а на всичко отгоре изкараха кмета и администрацията виновни че площада се правил сега защото изборите наближават. Те за глупави ли ни мислят, че да се вържем на това. Бездарната пасмина от псевдо политици, които всячески се опитват да вгорчат живота на кмета и общинската администрация, прибягнаха до треторазрядната и корумпирана бургаска телевизия... СКАТ. Да ви кажа честно, освен дядо ми, не познавам никой който гледа тази "телевизия". И кажете ми от къде им е хрумнало на бургазлии да дойдат да снимат в Нова Загора. Единственото което ми идва на ум е че някой "умник" им е платил да направят скандал. И какво сега Нова Загора се прочу че кмета и биел журналисти. Еми това е най-голямата глупост която съм чувал. Хора като приятел ви казвам, недейте да вярвате на тези глупави слухове, а ако наистина искате да разберете истината за площада питайте в информационния център в общината, там може да разберете всичко за проекта за площада. И на края, аз съм много доволен, че най-сетне ще оправят площада, писна ми да се пъна в тия стари павета.
  28 май 2011
 • очевидецПротестът на злобарката Станка,профанизираната,Герганка,изветрелия Щилиян,прекаляващото с наглостта си нещастно наркоманче Стоилчо с подкрепата на Галя Бинева и медийно (не)отразен от Стоянчо и смешника Байрактаров се провали тотално.Присъстващите 20-25 човека с мъка изслушаха ораторските напъни на гореспоменатите индивиди и разбраха,що за стока са,аджаба,но пък за сметка на това не разбраха защо са ги събрали.Трябваше да започнат в 18ч. но нямаше никой,та се наложи до 18.30ч зорлем да събират хора иначе щяха да си правят митинг сами.Ей Стоянееее,много лъжеш бе!
  28 май 2011
 • очевидецПротестът на злобарката Станка,профанизираната,Герганка,изветрелия Щилиян,прекаляващото с наглостта си нещастно наркоманче Стоилчо с подкрепата на Галя Бинева и медийно (не)отразен от Стоянчо и смешника Байрактаров се провали тотално.Присъстващите 20-25 човека с мъка изслушаха ораторските напъни на гореспоменатите индивиди и разбраха,що за стока са,аджаба,но пък за сметка на това не разбраха защо са ги събрали.Трябваше да започнат в 18ч. но нямаше никой,та се наложи до 18.30ч зорлем да събират хора иначе щяха да си правят митинг сами,както сами си организираха пресконференция,но изгониха журналистите.Ей Стоянееее,много лъжеш бе.Сам ли я измисли тази опашата лъжа или Станка Tачева ти я подсказа?
  28 май 2011
 • покажи още
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още