Всичко за Нова Загора

Паважите изчезват до края на годината

Паветата по почети всички улици на които има такава настилка ще бъдат заменени с асфалт до края на годината. Началото на подмяната започна още през миналата година с ремонта на ул. "Хан Аспарух" в града. По информация на общината от нея са останали малко над 400 тона павета, които вече са обявени на търг за цена 80 лв / тон.
 
В момента засилени ремонти текат по няколко улици в града по проект "Обновена и модернизирана градска среда в гр. Нова Загора" на ЕС. Същият проект е взел "на мушка" почти всички останали павирани улици в града, включително ул. "Петко Енев" в частта до болницата, ул. "Кънчо Чамов" в частта до пазара както и ул. "Димчо Дебелянов" в близост до товарна гара. 
 
През този месец павета бяха махнати и от скандалният проект за превръщането на площад "Свобода" в градинка.
 
По всичко изглежда, че павета няма да се употребяват за нуждите на Община Нова Загора а ще се продадат на запад, където явно виждат полза от този вид настилка, може би защото е практически е вечна.
 
За сравнение: полагането на 1 кв.м. асфалт, с дебелина 4см, варира около 70 лв, докато с един тон павета може да се покрие приблизително 3 кв.м. площ.

 

Какво трябва да се направи с паветата според Вас?
ще коментирате ли?
 • tik takАКО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ
  6 юли 2011
 • до СтоянНе допускай моля те във форума изблиците на Радостин Радев.Този човек нацяло ще опорочи форума и сайта.Приеми го като съвет.
  6 юли 2011
 • kokinoKolor`o pak si iztril komentarite ,koito ne sa wi ugodni na teb i cqlata klika.
  5 юли 2011
 • ДачоСтояне,обърна форума наистина на клюкарник заедно със Стоил.Виждам ,че ми изтриваш мнението ,което красноречиво потвърждава тезата на останалите.Ако вие двамата със Стоил си плюете в устите ,то остава и да си лягате заедно.Явно двамата ще си пишете и двамата ще си четете гадостите.
  4 юли 2011
 • Стоил Георгиев
  Стоил средното си го завърши, когато трябваше. Това като право на отговор, понеже името ми беше намесено. А що се отнася до паветата, позицията си съм я изразил - тяхното място е на площада.
  4 юли 2011
 • color4o1) ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА 2) спазвайте уважителен за останалите потребители тон 3) не ни интересуват личните разпри между потребителите 4) администраторите не дължат обяснение за всяко изтрито/модерирано мнение, или евентуално това става на лично съобщение (ако не знаете защо съобщението Ви е модерирано - пишете)
  4 юли 2011
 • ДачоЗа да няма момиче такива коментари ,трябва да не пишат посетители като този Щилиян Русев,като някаква си там Станка ,Стоил ,който не можа дори да завърши средното си и най вече КОЛОРЧО администратора ,който пък си ползва сайта за лична реклама и облага.Чао.
  3 юли 2011
 • до администратораМного моля повече да не допускате провокативни коментари в сайта,защото придоби вид на махленски клюкарник.Не желая да чета за никакъв Русев или който и да било лъжи и груби коментари.Някой тук станаха банални с лъжите си.Чао от Еспаня!!!!!
  2 юли 2011
 • kremiЗащо трябва да се изтриват коментарите.Така излиза ,че се поместват само удобни някому коментари,а ние се борим стещу цензурата.
  2 юли 2011
 • Щилиян Русев
  Аз все още чакам да изтриете мръсотиите на лицето googli!!!
  2 юли 2011
 • покажи още
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още