Всичко за Нова Загора

Общинският съвет прие бюджет 2013 г.

Близо 50% от собствените приходи на общината през 2013 г. ще са от инвестиционен заем

С 24-ри гласа "за" трима против и един въздържал се беше приет бюджета на Община Нова Загора за 2013 г. Общият размер на бюджета е на стойност 27 359 629 лв, като ръстът на собствените приходи на общината е нараснал спрямо предходната година с 48, 60%. Това се дължи основно на новият инвестиционен заем от 4 млн. лв. които общината ни смята да изтегли, както и на повишаването на такса смет и данък сгради. 

Плануваните капиталовите разходи са на обща стойност 9 059 392 лв, от които най-голяма стойност заема реконструирането на киното в спортна зала за която кмета заяви: „Смятам, че това е едно добро решение и за бъдещето на децата ни, защото вместо да ходят по дискотеки и питейни заведения, за да употребяват алкохол и наркотични вещества, много от тях биха се радвали да прекарват свободното си време в тази зала". Интересно отъждествяване, от кмет, за хората които ходят по дискотеки и посещават паркове късно вечер на наркомани. 

Други акценти от бюджета са, че ще се изготвя проект за основен ремонт на общинският пазар. Предстои ремонт на някои улици, предимно вътрешни с малък трафик. 30 000 лв ще се инвестират във видеонаблюдение. 

Засилени дебати предизвика и приемането на Отчета за касовото изпълнение на бюджета и извънбюджетните сметки и фондове на община Нова Загора за 2012 г. 

 

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още