Всичко за Нова Загора

Нова Загора с две награди от фондация “Зелена община”

Тазгодишното издание на ежегодният конкурс "Зелена община" донесе на градът ни две признания. Първото, в категория за фонтани и водни ефекти, бе за новият сух фонтан намиращ се на модернизираният пл. "Свобода" в центъра на града. Вторият приз бе спечелен в категория "Реализиран зелен проект от малка или средна община" за реновирането на централната градска част (ЦГЧ) на града, включително и пл. "Свобода".


Основен спонсор на фондация "Зелена община" е софийската фирма занимаваща се с множество "зелени" дейности сред които капково напояване, изграждане на фонтани, езера и др. През 2008 г. Община Нова Загора възлага на същата тази фирма да изработи проект за рехабилитация и възстановяване на ЦГЧ, пл. "Свобода", градска градина и междублоково пространство в ж.к. "Загоре". Признанията към общината ни не закъсняват:

  • През 2009 г. фондация "Зелена община" отличи общината ни за "Проект за зелена система" които се отнася за рехабилитирането на ЦГЧ и пл. "Свобода"

  • През 2010 г. пък фондацията даде на градът ни приз за "Комплексен подход към благоустрояването на градска зелена система" и по-специално за (тогава още) мераците на общинското ръководство да реализира гореспоменатият проект.


По този начин общинарите ни вече 3-та година печелят 4-ти приз с един и същ проект. Всъщност, организаторите на конкурсът награждават не кои да е, а проекта на  собствените си спонсори. Честито!


Независимо от изкуствените награди, Нова Загора е един от красивите и зелени  градове на България, които не се нуждае от признание за да бъде такъв. Малцина знаят, че навремето градът ни е бил в учебниците по география като един от най-чистите и красиви български градове. Това е така и до днес, а признанието - за всички нас.  

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още