Дадохме на задна с разделното изхвърляне на отпадъци

Нова придобивка от последният месец прави впечатление на гражданите и гостите на града - подземни контейнери за изхвърляне на отпадаци. В монтирането на съоръженията има резон - не пречат, не миришат, максимално прикрити са, имат приличен външен вид и не на последно място - няма да наблюдаваме ровещи брат'чеди в тях.

 

Всеки един от контейнерите, които са общо 6 в целият град, е обурудван с 3 подземни клетки за смет. За един контейнер от този тип сме платили малко над 25 800 лв чрез такса смет. 

 

Въпреки  добрата придобивка няма как да не забележем, че познатите цветове - зелено, синьо или жълто липсват, т.е. сметта от този вид контейнери не се рециклира а вътре може да изхвърляте каквото искате (без пепел - глоба 300 лв).  Не, че досега си изхвърляхме всичките боклуци разделно, въпрос на гледна точка, възпитание и навици. А такъв навик едва ли се изгражда лесно. Широко афишираната от правителството енергиина ефективност не срещна добра почва в нашият град.

 

Все пак - контейнерите са с по 3 клетки което е една прекрасна възможност да се пригодят за разделно сметосъбиране и евентуалното рециклиране на отпадаците. Въпрос на политика.  

 

ще коментирате ли?
  • Kolev
    Kмете, защо си деваш парите, Твоите Грождани са на Село раждани.Обречено е същата съдба както Градинката на Жлк.ЗАГОРЕ.под Мотото въри го, печи го, все на гайда мерише.
    16 декември 2012