Баскетболен турнир в памет на Христо Христов

В края на март инициативен комитет от ученици, учители и родители от СОУ "Христо Ботев" реши да постави началото на една традиция в памет на едно момче. Момчето е осмокласникът Христо Стефанов Христов, който почина в началото на месец Март ударен от клон на топола в задният двор на училището. Инициативата за организирането на баскетболен турнир, носещ името на момчето е провокирана от желанието Ицо никога да не бъде забравен.
Три месеца по-късно след зараждането на идеята се проведе баскетболен турнир "Христо Стефанов Христов". Турнирът ще се провежда всяка година, а в него ще вземат участие само осмите класове на училището. Осмите класове на училището са випуска, в който Ицо ще остане завинаги!
В първият турнир, проведен на 4 юни, участие взеха 5 отбора, като класът на Ицо 8 "в" клас по право се класира директно на финала. В останалите срещи между четирите отбора победител стана отборът на 8 "б". След оспорван двубой с 8 "в" отборът стана и краен победител в турнира и получи преходната купа на баскетболен турнир "Христо Стефанов Христов".
Участниците в турнира, класирали се на първите три места получиха медали, осигурени от училищното настоятелство. Медалите и купата на победителите връчи заместник председателят на училищното настоятелство Иван Сандев. Купата ще остане в специална витрина в СОУ "Христо Ботев".
На 4 юни, в близост до баскетболното игрище в двора на СОУИ "Христо Ботев" бе поставена плоча в памет на 14-годишния Христо Стефанов Христов.
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари