Всичко за Нова Загора

Адвокат с подкуп е задържан в Нова Загора

Адвокат с подкуп е задържан в Сливен, съобщава сайта на МВР. Акцията е проведена от антимафиоти от ГДБОП - СБОП - Сливен. В хода на действията, предприети под ръководството на Окръжната прокуратура - Сливен, в Нова Загора е задържан адвокат, докато получава подкуп.

41-годишната жена с инициали М. К.е член на адвокатската колегия в Сливен. По първоначални данни тя поискала 8 000 лв. от свой клиент по наказателно производство, като обещала, че ще въздейства на представител на обвинението за благоприятен изход по делото.

Около обяд, в момент на получаване на част от сумата. пред офис-сграда в централната част на Нова Загора, адвокатката е задържана с 1 000 лв. У нея спецполицаите открили и болничен лист на клиента й, който щял да послужи за отлагане на делото.

Парите и документът са иззети, по случая е образувано досъдебно производство по чл. 304 б от НК под наблюдението на Окръжната прокуратура - Сливен.

Повдигнато й е обвинение и спрямо нея е наложена мярка „парична гаранция" в размер на 5 000 лв. Работата по разследването продължава.

Дарик Сливен
04.03.2013
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още