Всичко за Нова Загора

Част от стадиона в Нова Загора отива за продан

Два парцела намиращи се в пределите на общинският стадион в Нова Загора са обявени за продажба. Решението е взето на 9-тото поред заседание на Общински Съвет Нова Загора провело се на 18 юни и е по предложение на кмета на града - Николай Грозев.

Имотите се намират в северо-западната част на стадиона, зад ресторант "Чадъра", и са общо 8933 кв.м. незастроена зелена площ с дървета и ниска растителност. Намират се в загражденията на стадионният комплекс. Според мотивите за продажба на градоначалника са, че за имота има заявен инвеститорски интерес, без да се уточнява кой е той.

През последните 10 години Община Нова Загора ударно разпродава имоти които са публично държавна собственост. Проблеми с това не са липсвали - през 2013 след продажбата на земеделска земя в землището на с. Омарчево, местни животновъди сигнализираха, че реално са останали без пасище за добитъкът си. През 2018 г. общината продаде зданието на младежкият учебен център (МУЦ), където деца от всички училища се учиха на различни занаяти. В същата година беше продаден и терена на който до тогава се провеждаше съботният пазар на града.

Макар и абсолютно неизползвани, за първи път в града ни се посяга на терени обособени като паркови пространства при това в пределите на спортен комплекс.

В края на 2019 г. пред БНР - Стара Загора Николай Грозев заяви, че Община Нова Загора влиза в 2020 г. с 2 млн. лв преходен остатък и че данъци няма да се вдигат.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още