Всичко за Нова Загора

Киното ще се превръща в спортна зала с нов 7 цифрен заем

На 20-ти ноември т.г.  се проведе публично обсъждане по проект "преустроиство на киносалон в многофункнционална спортна зала". В същият ден Община Нова Загора оповести намерение да изтегли нов инвестиционен заем, които да финансира начинанието. Според разчети, на кмета на града г-н Николай Грозев, за преустроиството ще са необходими 2.7 млн лв

Кредитът които общината възнамерява да изтегли е за 4 млн лв с 10 годишен период на погасяване. С остатъка от сумата ще се ремонтират улици и зони за отдих. В началото на месеца бе и заявено, че в градската градинка ще се прави амфитеатър с 200 места.

Публичното обсъждане на намерението за нов заем ще се състои на 30 ноември (петък) от 11:00 в зала №316 на общината. 

Предвижда се спортната зала да бъде за около 180 човека с вип ложите /около 15 000 лв за седалка/. В сградата ще заработят още медицински кабинет, зали за фитнес, спортни танци и бойни изкуства, асансьор, кафене, стаи за административен персонал и треньори, както и художествена галерия на 4-ят етаж които предстои да бъде надстроен чрез стоманена конструкция. Предвижда се околното пространство да бъде рехабилитирано, а сградата да бъде съчетана с новите си части чрез "принципа на контраста".

Будни граждани отбелязаха, че залата е с размери 24x16 метра и няма да може да бъде лицензирана за спортни съзтезания, тъи като стандартното игрище за *баскетбол например е с размери 28х15 без отстоянията; волейбол - 18x9; тенис - 24х11; бадмингтон - 14х6. Тавана е неудобно нисък с височина от 6 метра. Не се знае как ще се реши проблема с липсата на слънчева светлина.

Припомняме Ви, че по предложение на кмета на града, през 2009-та год. общината изтегли кредит в размер на 3 млн EUR, които ни струва около 700 000 лв на година до 2019 г. С новият кредит общината ни ще трябва да плаща приблизително по 1 млн. лева годишно за погасяване на дългове. 

ще коментирате ли?
 • ZOMBIГОЛЕМИ СТЕ МАНИПУЛАТОРИ В ТОЗИ САЙТ.
  2 декември 2012
 • Ivayloабе тези 150 не са ли малко?! каква е тази зала то е по-скоро физ. салон.
  29 ноември 2012
 • До СтоянХаресвам сайта ,но ако може без размисли и страсти на този Ивайло ли какъв беше.Само мърси сайта.
  29 ноември 2012
 • СчетоводителЕ ,И КАКВО ЛОШО ВИЖДАШ В ТОВА. АЗ ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ>
  28 ноември 2012
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още