Всичко за Нова Загора

Общинарите почетоха смъртта на 1013 души с фойерверки

На 14 юли 1877 г., по време на руско-турската Освободителна война в черквата "Св. В.М. Георги" в с. Любенова Махала, башибузуци и черкези посичат 1013 невинни души -  мъже, жени и деца.

Днес, 135 години след една от най-кръвопроливните случки в съвременната българска история и втората по брой жертви след баташкото клане, кмета на Нова Загора Николай Грозев, депутатът Десислава Танева, областният управител Пейчо Пейчев, председателят на ОС Мариана Николова, зам. кметове и други служители в общината почетоха паметта на загиналите по неволя 1013 души с.. фойерверки!

Панихидата разбира се бе отбелязана с мъдри речи и слова на местните управници. Песни и литературно-музикален спектакъл белязаха събитието, минута мълчание и фойерверки! Мир на праха им!

ще коментирате ли?
 • гостА бе то с фойерверки и заря се отбелязват главно положителни събития. Не върви някак с тях да се отбелязва и почита едно масово клане. Явно е станала грешка от протоколен характер. Ясно е, че никой нsма да тръгне да се подиграва със загиналите. Няма да е лошо отговорният за случилото се служител да бъде екзекутиран публично на вече обновения и подходящ за целта площад, (за да няма рецидиви), а след това - уволнен и натирен да търси прехраната си чрез гурбет.
  18 септември 2012
 • мадам БеляшкаБраво,момичета от ГЕРБ-проститутки и от ГЕРБ-врачки!
  28 юли 2012
 • БашевХайгъров,срамота е,не може така.На майка ти срамните устни ще изсъхнат/дано/.......
  18 юли 2012
 • Николай ГрозевБраво на вас!Заради такива като вас станах милионер-с вашите пари.И това ми струва само по една заплата на месец,дадена от общинската хазна!Утре,като отида някъде на по-хубаво място,да си харча милионите-на вас ще останат много камъчета от моя площад,да ме споменувате с добро,ха-ха!
  18 юли 2012
 • странникАбе хора, не Ви ли пъсна вече да се правите на смешници и под вола теле да търсите?! Защо превръщате всеки значим факт и събитие в политическа спекулация?! Няма да забравя сълзите в очите на много от Вас сле предизборната кампания и болката от това, че останахте предадени и при това предадени не от кого да е, а от собствените си хора, които само Ви използваха, но Вие така и не го разбрахте!И като един луд човек все още продължавате да се борите с едни невидими вятърни мелници. Вместо това си впрегнете силите и енергията и направете нещо полезно, с което не целите само и единствено да се облагодетелствате! Убедила съм се, че на Вас не Ви пука за този град и за случващото се положително в него. Вие превръщате всяко направено нещо в погнуса и пропагандирате за каузи, които са въздух под налягане. Само искам да вметна, че по време на управлението на Г-н Грозев в списъка на 100-те национални туристически обекта на България влизат Карановската селищна могила и Исторически музей Нова Загора, а сега това се случва и с църквата "Свети Великомъченик Георги" в с. Любенова махала. Какво искате още?! Не си начесахте змийските езици! Възмутително!!!
  18 юли 2012
 • гражданкаБе Стояне.... ти нормален ли си? Я иди с мама в кв.6 да ви оправят...../празника/ де!
  17 юли 2012
 • SIJKAХора,пиша ви от Испания.Нека помогнем на Хайгърови да оздравеят.Познавам добре и майката и синчето.Спешно се нуждаят от лечение!!!!!!!!!!!!!!!! ДААААААААААА
  17 юли 2012
 • гостСтояне,ти откъде изпълзя бе мушмул изгнил.Първо научи българския а после давай мнения.Понятие си нямаш, мислите ти са редки и си личи ,че си жалък лъжец.
  17 юли 2012
 • анти-гербПсевдо коментаторчетата на кмета даже цитират и мъдрите му мисли. Каква преданост. Вие идиоти такива хвърляте ли фойерверки на помен за смърт? къде се е чуло и видяло невинни жертви да се почитат с фойерверки? долна измет сте вие
  17 юли 2012
 • очевидкаКъм Стоян и компания - няколко съвета от мен 1. Прочетете и научете, ако знаете от къде разбира се, кой е Областния управител? Срам за теб Стоянчо, уж си много умен, коментираш тук врели некипели, а не знаеш кой е Областен.... тц тц тц. Дай боже един ден и Г-н Пейчев да е Областен. 2. Стоянчо, ограмоти се относно кога се използват фойерверки и кога се прави заря - има разлика. 3. Стоянчо, научи се правилно да пишеш, защото и това не можеш като ти чета правописните грешки. Герберите пак го направиха както трябва. А вие хайде направете нещо, че да Ви видим...... ама как да направите, Стоянчо и компания, запомнете НЕ СТАВА САМО С ЯДЕНЕ, ТРЯБВА И АКЪЛ и то при Вас трябва повече акъл.
  17 юли 2012
 • покажи още
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още