Всичко за Нова Загора
Предстоящи събития
Това събитие е вече приключило
Изложба живопис

Изложба живопис "Ироничен портрет" на Чино Анджони

ХГ "Руси Карабиберов"

- 03 април 2024

Чино Анджони е визуален артист, музикант и предприемач. Роден е през 1967 година в Каляри, Сардиния, Италия.

Паралелно с успешната си кариера на барабанист в италианският алтернативен рок рисува с пълна свобода вдъхновен от музиката.

От 2009 година излага свои творби в престижни галерии в Италия и чужбина.

Изложбата в Нова Загора предоставя възможност за среща с богатия и сложен творчески свят на Чино Анджони, чрез селекция от творби които представят неговия уникален стилистичен свят. Героите изпълващи неговите творби са калейдоскоп от човешки емоции: от самота до ирония, от драма до меланхолия. Художникът улавя същността на тези настроения с майсторство, създавайки живи портрети, които приканват зрителя да изследва тяхната същност.

В творбите му откриваме както ирония, така и драматизъм. Неговият стилистичен подпис е ясно идентифициран в мозайка от шизофренични и изтощени лица: фигури на самотни мъже, пияни свещеници, отегчени жени, бездомни кучета, алчни банкери и затворени монахини.

Художникът предпочита рисунката. За него тя е емоционален вектор. Използва смесена изобразителна техника, смесвайки върху изобразителната основа маслени пастели, моливи, тебешири, акрилни и маслени бои често импрегнирани с асамблаж. Забележителна характеристика на неговата работа е последното докосване: драскотини нанесени с помощта на шила, ножове и остриета, сякаш за да унищожи първоначалната работа и замисъл.

Изложбата в Ново Загара е важен етап от кариерата на Чино Анджони който продължава да буди интерес и възхищение както в национален, така и в международен план. С неговата способност да улавя същността на човешкото състояние в цялата му същност. Той се утвърждава като един от най-интригуващите и оригинални артисти на съвременната сцена.

Джузепе Карли

Други предстоящи събития
ще коментирате ли?
  • Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още