Всичко за Нова Загора
Предстоящи събития
Това събитие е вече приключило
LA MUERTE COMO NUESTRO SIMBOLO

LA MUERTE COMO NUESTRO SIMBOLO

ХГ "Руси Карабиберов"

- 10 февруари 2023

Изложба живопис на Бетовен Лопес Калсада - "LA MUERTE COMO NUESTRO SIMBOLO" 

Бетовен Лопес Калсада е роден през 1988 година в Мексико. През 2011 година завършва Училището за изящни изкуства в Толука специалност Живопис. През 2014 година получава държавната младежка награда на Мексико. Взема участие в множество колективни изложби и конкурси в Мексико и чужбина. Излага свои творби в множество проекти в Мексико, САЩ, Франция, Италия, Бразилия и Коста Рика. Работи в престижни културни институции в Мексико.

LA MUERTE COMO NUESTRO SIMBOLO е проект вдъхновен от старата пред испанска култура на Мексико.

Моята отправна точка, за да започна този проект е размисълът който направих когато претърпях смъртта на майка си. Това беше най-трудното нещо в живота ми на преден план. Но в същото време това ме насърчи да уловя част от тези настроения и да ги пресъздам в работата си на художник.

Възникнаха идеи за представяне на част от основните елементи на мъртвите от старата пред испанската епоха като богове, животински ритуали до съвременната епоха като приношения и церемонии. Ритуали които по никакъв начин не противопоставят помежду си живота и смъртта.

В рамките на това възприятие смъртта не означава края на живота, а неговата трансформация, правейки едно страхотно изживяване от мъртвите към живите.

ще коментирате ли?
    Все още няма коментари
Този уеб-сайт използва бисквитки за по-лесно и по-приятно онлайн преживяване. Прочети още